søndag 11. mars 2012

jobb?


Joda, man ser det...det kan fortone seg som en drøm å være selvstendig sydame.
Og kanskje legger man bittelitt opp til det selv også? Som når man er med minstebarnet på orkesterøvelse en helg. Langt unna vaskemaskiner, butikker og andre fristelser og forpliktelser skal man helt på egen hånd fylle opptil flere timer med egenvalgt aktivitet.
Noen går tur, andre tar seg en lur og noen jobber en time eller to.
Og det er her det kommer inn dette med hvordan det antakelig fortoner seg å være bunadtilvirker...
For når man sier noe slikt som jeg henter litt jobb og setter meg i solveggen så ser vel de fleste for seg en laptop, papir som skal leses eller oppgaver som skal rettes?
Så, når noen rigger seg pent til med broderi og kaffe - ville du tenkt at dette er jobb?

PS.
Å brodere bunadskjorter er forresten såpass lite lønnsomt at det er slikt man helst gjør samtidig med at man gjør noe annet. Dette skyldes ikke at vi er så borti hampen elendige på å prise jobben vi gjør, men at en stor del av norske bunadskjorter i dag broderes i det fjerne Østen. Dermed kan noen aktører tilby bunadskjorter til en pris vi som syr selv ikke kan matche.
Men det kan man alltids skrive om en annen dag...

7 kommentarer:

 1. Synes det definitivt er jobb. Og jeg synes du har en bra innstilling. Jeg gjør også nemlig ofte slik multitasking. Da føler jeg gjerne at jeg bringer jobb inn i kosen. Men når du skriver høres får du det til å høres ut som kos inn i jobben. Det er bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. DEt går begge veier, men jeg har jo også en jobb jeg kan utføre deler av selv om jeg er sosial. Det e rogså en bevisst markedsføring av hva jeg kan, og en fin måte å få nye kunder på.

   Slett
 2. Jeg heier også på den formen for multitasking. Jeg tenker at jeg får på en måte likestille de tingene jeg "må" på en dag, altså ikke nødvendigvis rangere betalt jobb framfor andre ting, eller at det må inn i bestemte avgrensede tidsmessige lommer, og så gjør jeg ting om hverandre slik det best går opp (nuvel, litt mer planmessig er det jo til tider, men med en slik innstilling er det også greiere å få grepet øyeblikket og brukt det fornuftig).

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig! Det er summen timer på slutten av dagen( eller slutten av uka noen ganger) som er det viktige, ikke akkurat når på døgnet det forskjellige blir gjort.

   Slett
 3. Jeg ville ikke tenkt det var jobb. Men nå er det da også helt fremmed for meg å i det hele tatt ha et broderi eller sytøy i hendene.
  Men det hender jeg jobber hjemmefra. Da sitter jeg i stuen og har på tv-en samtidig. Det er jobb selv om jeg ser tv.

  Jeg heier veldig på dere som driver med bunader - tøffe tak i konkurranse-Norge. Jeg er så heldig at jeg har en "norsk" bunad. Det er stusslig med broderier, men den er da i hvert fall "ekte".
  Selv om jeg kan i og for seg forstå, fx min kollega, som kjøpte to kinabunader da datteren skulle konfirmeres. Det var enten en til datteren eller en til hver. Nå bannet jeg sikkert i kirken... ikke meningen det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tv-jobb er finfint!
   jeg forstår jo også det prisargumentet, det blir det samme som med andre varer. Og for å være ærlig - vi er ikke mange nok i Norge i dag som kan brodere bunad til å dekke behovet.

   Slett