torsdag 29. mars 2012

Diamonds of the soles on her feetVi var sytten år og skulle til Australia på verdensspeiderleir. Vi hadde knapt nok fløyet før og ihvertfall ikke vært utenfor Europas grenser. Det var lagt inn eksotiske stopp i Singapore, på Hawaii og i Los Angeles.
Vi kjøpte hver vår gule walkman i Singapore, og et par-tre kassetter. Venninna kjøpte Paul Simons Graceland og etter kun kort tid måtte Fruen også ha denne.
Og musikken minner fremdeles om denne turen, opplevelsene, luktene. Første gang man smakte kebab, på Manly beach i Sidney, den noe udnerlige vertsfamilien vi bodde en uke hos og det første møtet med air condition og golf.
Og senere, resten av skoleåret på videregående hvor man var skolelei og bare drømte om å reise, reise, reise. Diamonds on the soles of her feet ble spilt om igjen og om igjen og frustret over livet som stod så aldeles fortærende stille drømte man om om New York og den store kjærligheten.
Fra tid til annen spilles musikken og fra tid til annen angrer man på at man som lutfattig skoleelev syntes konsertbillettene var altfor dyre da Paul Simon besøkte Oslo på begynnelsen av nittitallet.
Nå kommer han tilbake, og full av fryd sitter Fruen her med to billetter og har gitt Høvdingen beskjed om at samme hva vi skulle komme opp med av ferieplaner så skal vi være i Oslo en tirsdag i juli.

Og så er man innerst inne litt lettet over at i det minste noe av det man hørte på i den alderen har tålt tidens tann. Fruen har en vag mistanke om at det ikke ville vært samme lykkefølelsen i det å skulle på konsert med Glenn Medeiros.

Skoene er Fruens egen versjon av diamantbelagte skosåler. Noen av oss må nemlig nøye seg med å lime paljetter på skohælene helt på egen hånd. Men hvem vet, kanskje det er vel så bra?

4 kommentarer:

 1. Den speiderleiren var min bror også på. Og kom hjem med en "dævv rotte" (kenguruskinn) :-))

  Glenn Madeiros ja - var det 17 år han var?

  Ikke like fin i dag:
  http://www.youtube.com/watch?v=pyxXc7Pb_Ls

  SvarSlett
 2. Angående videoen - ouch!
  Hmmm, hvem er broren din? kanskje jeg husker ham:-)

  SvarSlett
 3. Mmmm, noe tåle tidens tand. Lurer på om Rick Ashley fortsatt holder på. Eller Terrence Trent d'Arby....Mannen trodde han aldri ville bli lei av Bob Dylan. Det var helt til hans frue kjøpte ukulele...ha ha.

  SvarSlett
 4. Fra Matmor til Tommy the Poodle..
  Hmmmm.... jeg har også GRACELAND på hjernen, og nå er d Iphone som brukes til å spre glede om diamantene på skoene... Den spilles fast når jeg tar buss eller tog og når jeg står i stryker klær... blir i godt humør av den... skal du på GRACELAND konsert m Paul Simon og full afrikansk trøkk? jeg vil... jeg vil....

  SvarSlett