torsdag 9. februar 2012

Hva med tennene?

Elevene jobber med selvvalgt fordypning. En skal strikke, en sy skjørt med draperinger, en skal sy kostyme og atter andre har valgt andre oppgaver. Som vanlig har ingen valgt buntmakerfaget for når man er 17 - 18 år er pels fullstendig ut...
Og så snakkes det;
Tar det kortere tid å strikke genser enn jakke?
Kan en skjorte med knytting foran være helt ettersittende over knuten?
Og hva kler en tannfe på seg?
Det siste forårsaket en heftig men noe avsporet diskusjon. For selv om vi vet at tannfeen ikke finnes så velger vi vagt å tro at en tyllkledd liten sak kommer valsende inn gjennom nøkkelhull og bytter tenner mot penger.
Og da må det vel etter hvert bygge seg opp et enormt lager av glitrende melketenner i tannfeens lune hjem?

Vikarlæreren foreslo at tannfeen bruker dagene på å lage flotte smykker av hvite tenner, og at det vi tror er perlekjeder rundt hals og håndledd egentlig er de vakreste og mest feilfrie melketenner.
Dette ble nedstemt av elevene ettersom man fremdeles, i en alder av 17 - 18 år, har troen på at alt det vakre er vakkert tvers igjennom og ikke er tilsmusset av blod og spytt.
Forslaget om at melketennene males til pulver og brukes i kosmetisk industri ble likeledes nedstemt, mens innspill om at de små hvite blir lagret fikk noe mer gehør.
Men, kanskje og noe mindre teatralsk er det jo mulig at tennene går rett i søpla og at tannfeen vet hvor alle har søppelsorteringen og at hun dermed slipper å fly rundt i nabolaget med lommene fulle av tenner?

Hva tror dere; får tannfeen utløp for sin kreative side mens hun pynter seg med tenner eller kildesorterer hun med hard hånd?

2 kommentarer:

 1. Men det er da innlysende, fru Storlien. Hun putter tennene tilbake i munnen på 6-åringen. Etter bare noen dager ser vi jo tennene vokse ut igjen, større og finere enn noen gang. De har bare ligget til modning natten over i glasset på nattbordet.
  Og for ungen er det dobbel gevinst; tennene tilbake og tieren i lomma ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Dumme meg, det tenkte jeg ikke på! jeg skal videreformidle dette til elevene neste uke. Noe sier meg at teorien vil falle i smak.

   Slett