torsdag 30. september 2010

Glad i håndarbeid


Brodert av en ung Frøken Storlien. En av klassens dårligste i håndarbeid men med en ukuelig optimisme og vilje til å lære broderisting. 
Så, om vi hadde brukt litt mer tid på engelsk broderi og litt mindre tid på staver og luftmasker hadde kanskje ikke karakteren i håndarbeid trukket ned i en ellers god karakterbok og veilederen på ungdomsskolen hadde kanskje ikke blitt så dypt rystet over at man i det hele tatt vurderte en sømutdannelse...

4 kommentarer:

 1. Ååå, er ikke "hevnen" litt søt da? Jeg syns ikke at dette var noe dårlig arbeid, ser veldig fint ut for mitt blotte øye. Min erfaring med kunst-og håndverkslærere er at de ofte er for kritiske og på den måten risikerer å dempe skapergleden. Men kanskje både mor og sønn har vært uheldige med sine lærere? Det gjenstår å se hvilke resultater jentene oppnår..

  SvarSlett
 2. Jeg tror håndarbeidslærere er veldig opptatt av å putte så mye kunnskap som overhodet mulig inn i elevene, og at det lett blir litt overkill. Jeg sydde som en gris i ungdommen, men skjønte jo raskt at det er lettere å vedlikeholde et plagg som er pent sydd enn et der sømmene bulker seg og sklir ut ved hvet minste nys. Så moralen er - lære teknikken og deretter finpusse detaljene!

  SvarSlett
 3. Jeg synes det var fint jeg. Det var vel ditt første forsøk på engelsk broderi? Jeg har aldri prøvd meg på det. Det var ikke engang en mulighet i våre handarbeidstimer.

  SvarSlett
 4. Mamma&mer: Dette er hjemmearbeid...På skolen hadde vi litt grunnleggende korsstingsbroderi og jeg likte ikke det heller...

  SvarSlett