fredag 9. januar 2009

Strikkepinner og flysikkerhet

Fruen har brodert på juleduken i kveld. kankje den blir ferdig til jul? Men, det har gått opp for fruen at det tar noen timer å fly til New York, og det råder en viss usikkerhet angående strikketøy og flysikkerhet. Vi er kjent med at strikkepinner er strengt forbudt på London Eye, uten at vi helt skjønner hvem som strikker ombord i et pariserhjul...
Vet noen om det er lov å strikke på flyet? Er butte bambuspinner ansett å være mindre farlige enn tynne metallpinner? Og ikke minst, er tynn ullgarn med dårlig bæreevne bedre enn supersterkt alpakkagarn? Hjelp mottas med takk!
Heldigvis flyr vi ikke med Ryanair - de er ihvertfall ikke videre fleksible.

4 kommentarer:

 1. Disse reglene har visstnok blitt endret. Jeg har i alle fall strikket fram og tilbake til London. Med metallpinner.

  SvarSlett
 2. Så bra! jeg får lete fram en oppskrift på sjal...tenker det bør være noe som er ganske lett og kan presses sammen i håndbagasjen.

  SvarSlett
 3. Bambuspinner er alltid lov, og har du dem i veska vises de knapt paa skjermen naar handbagasjen scannes. Metallpinner, til London og elsewhere, avhenger litt av velviljen (og oppmerksomhetsgraden?) til hvem som sjekker, simpelthen!!

  Tror tanken er at trepinner er lov fordi de knekker om du forsoeker aa bruke dem til noe kriminelt, mens metallpinner/harde pinner derimot...

  God tur, og enjoy the strikking:)

  SvarSlett
 4. tusen takk Alter Ego. jeg baserer meg på slitne bambuspinner, og et strikketøy som ikke er uerstattelig. Føler også at dette er avhengig av velvilje, i likhet med mye annet av flysikkerhet!

  SvarSlett