tirsdag 25. april 2017

Franske fristelser - au ver a soie


Rett før påske bestilte jeg silke broderigarn fra den franske nettbutikken UniversBroderie.com.
Årsaken til at jeg valgte denne butikken fremfor de andre jeg søkte opp, var at jeg synes nettsiden var lett å finne ut av, men jeg skulle ønske de hadde en engelsk versjon. 

Jeg valgte å bestille to blikjent-pakker med et assortert utvalg av kvalitetene til Au Ver a Soie, en i rosatoner og en blåturkis. Slik fikk jeg prøvd ut flere kvaliteter, men det ble kanskje ikke akkurat det uttrykket jeg ville fått hvis jeg hadde hatt fem nyanser i samme kvalitet.Til venstre : Soie d`Alger ytterst, mørk perlèe i to og Soie de Paris i to. Kontursting i perlèe.
Til høyre; Soie d`Alger ytterst i to, perlèe i de andre to ( de mørkeste) og Paris innerst. Kjedesting i metalltråd


Til venstre: Ferdig blomst med midtpunkt av Soie Gobelin ( og noen små innslag av noe gult jeg hadde liggende)
Til høyre ferdig blomst med franske knuter i perlèe. Fem snurrer på nåla uten noe problem.

Aller først - fargekartene er helt uimotståelige.  Jeg vil ha alt, og jeg vil sitte i et hjørnekammers og brodere på ramme resten av mitt jordiske liv mens noen leser historiske romaner med innlevelse høyt for meg.


Så var det de ulike kvalitetene, fra venstre mot høyre:

1. Soie de Paris, seks deltråder. Kan deles . Fin glans og dekker godt. Sitter fint fast i sprekker på fingertupper, men ikke like mye som nummer to
2. Soie ovale så ut som en litt kjedelig glatt tråd på snella men flatet seg ut og viste seg å bestå av flere tynne tråder. Her er det definitivt en fordel å bruke korte tråder når du broderer for å unngå at tråden rufser seg til.
3. Soie perlèe. Fin for å dekke flater, sikkert strålende på knapphull. Litt tynn på vanlige kontursting, men det avhenger jo også av hva slags effekt man er ute etter.
4. Mètallisè tressè er en , noe så sjeldent som, en samarbeidsvillig metalltråd. Jge brukte den på kjedesting og den la seg der jeg ville den skulle ligge. Ingen tvinn, ingen trådbrekk. Gledelig overraskelse!
5. Soie d`Alger så kjedelig ut, matt og trist. Men den kom seg ved nærmere bekjentskap, gav fin og dyp glans og satt ikke fast i fingertuppene mine. Syv deltråder og kan deles.
6. Soie gobelin. Tynn, lekker og deler seg ikke slik som soie ovale. Jeg antar denne kan brukes til vanlig håndsøm også, her la jeg den inn som et midtpunkt i den ene blomsten.


Til venstre ser du hvordan soie ovale "løser" seg opp.  Til høyre nærbilde av denne og favoritten soie `Alger


Hvis jeg skulle brodert dette for effekt ville jeg nok valgt andre farger, og ikke blandet alle kvalitetene. Men målet nå var i første omgang å prøve ut de ulike trådene og finne ut hva jeg eventuelt vil jobbe videre med.

Nettbutikken leverte raskt og de sender hyggelige eposter ( som jeg skjønner svært lite av). Siden jeg overskred den magiske grensen på kr 350,- kom det endel toll og gebyrer i tillegg. Det ville helt klart ha lønnet seg å legge inn to bestillinger. 

Komplett fargekart og oversikt over butikker som fører dette broderigarnet finner du på hjemmesiden til Au Ver a Soie. Den er heldigvis også i en engelsk versjon. 

PS. Innlegget inneholder direktelenker til butikk og leverandør. Jeg er ikke sponset og har ingen fordeler av at dere eventuelt klikker dere inn. Jeg er ikke sponset med så mye som en knapp og skriver det jeg vil om materialer jeg har betalt selv.

4 kommentarer:

 1. "Jeg vil ha alt, og jeg vil sitte i et hjørnekammers og brodere på ramme resten av mitt jordiske liv mens noen leser historiske romaner med innlevelse høyt for meg."

  Fantastisk kommentar! Kjenner meg igjen! Takk for fin anmeldelse. Ønsker deg en fin dag! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. En god dag ønskes deg også:) Og takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg vurderte å ta med at det godt kan være musikalske innslag i hjørnekammerset også, men fant ut at høytlesning ville holde:)

   Slett
 2. Flott innlegg! Hvilket av variantene ville du anbefalt til korssting eller smøyg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena
   Jeg tror jeg ville gått for soie d`Alger. Den kan deles, men fliser seg ikke. og du kan velge antall deltråder og dermed velge tykkelse på tråden du broderer med. Og selv om den e rmatt gir den en sånn fet og fin silkeglans ( finnes jo ikke noen annen måte å beskrive den på, den er rett og slett fet).

   Slett