onsdag 22. august 2012

Flink? Jeg?

Vi har en femteklassing og en niendeklassing i huset, og vi kan med glede konstatere at de blir større og mer ansvarlige.
Og selvsagt skal dette roses og kommenteres.

Men jeg synes nå det kan bli litt for mye av det gode jeg.
Og selv om jeg snart er en adstadig eldre og barnløs tispe på fem år, så trenger jeg også litt ros.
Nei, rettelse, jeg trenger masse ros. Og kos.

Så derfor tenkte jeg å sette ord på det, rett og slett liste opp alt jeg er usedvanlig flink til:


1. Jeg spiser alltid opp maten min.
Hver dag. Samme hva jeg får, middagsrester, brødbiter, tørre kuler, griseører - ned går det. Om ikke alltid på høykant så inntar jeg min daglige rasjon som gjør meg blid og harmonisk.

2. Jeg er renslig.
Jeg vasker meg både her og der og benytter meg av enhver mulighet til å ta meg en bad. Og siden noen i familien har ytret at gjørmebad er sunt for huden, ja så gjør jeg det også.

3. Jeg er en god lytter.
Navnet mitt kunne jeg kanskje ly litt oftere. Men bortsett fra det så skjønner jeg en hel masse:
leggetid, tur, spise, sitt, kom og ikke minst - katt.
Apropos dette med tur. For tiden har matmor allergi og er litt hes og snøftete. da er det ikke lett å vite om hun sier tur eller bur. Derfor er det godt at:

4.  Jeg har øynene med meg.
Hvis matmor tar på joggesko er saken biff. Da er jeg klar. Sko med hæler over en viss høyde - jeg tusler til buret. Problemet er de treskoene hun definitivt burde kassert - de kan bety kjapp tur på butikk med bil eller daffetur med meg i gata.

5. Jeg er svært omtenksom.
Som i dag når det regner verre enn verst og jeg egentlig burde vært ute en snartur. Tror dere jeg maser da? Nehei, jeg legger meg ydmykt i gangen og ser lidende på matmor og venter på at hun skal skjønne tegninga. Eller når noen er syke, jeg varmer gladelig opp senger og kosedyr.

6. Jeg er en god turkamerat.
Jeg trasker og går, jeg kunne sikkert funnet vann i Sahara. Og om vi har lite niste så tar jeg med lett hjerte og smil om munn kontakt med andre velutstyrte familier og spør høflig om de har en pølse eller ti til overs. Det der med at jeg omtrent gravde meg ned i sekken til en totalt ukjent fyr en gang vi var på skitur er bare tull og en stygg overdrivelse. Jeg bare hjalp han med å finne maten jeg.

7. Jeg har en godt sovehjerte
Nå som skolen har startet igjen har det opplagt nok blitt litt mer aktuelt med gode rutiner på å komme seg i seng om kvelden. Jeg synes det er viktig å gå foran med et godt eksempel. Så hver gang matmor, eller matfar, nevner at det nærmer seg leggetid/er leggetid/er over leggetid, trasker jeg mot buret. Det blir noen turer hver kveld, men hva gjør man ikke for de søte små.

8. Jeg er høflig
Jeg hilser på alle. Absolutt alle. Her på tomta er jeg juniorsjef og det er min plikt å sørge for at alle får den velkomst de fortjener.

Åh dere, jeg blir aldeles rørt over hvor flink jeg er. Jeg tror nesten jeg må legge meg og fordøye dette litt.

PS. Dette ble jo rene parademarsjen. men til dere andre som kanskje ikke er like uhyggelig fornøyd med dere selv - legg merke til at hvert enkelt av disse punktene ikke er så vanskelige.
Det er sikkert en hel masse dere også er flinke til, hvis dere tenker dere om!

7 kommentarer:

 1. Me løøøøv Lajka! Hun burte få en egen facebookkonto der hun forteller mer om livet sitt!

  SvarSlett
  Svar
  1. hun har faktisk bjeffet noe lignende selv...men det er usikkert om matmor eller storebror skal og bør være administrator på en slik side...

   Slett
 2. Vår Donna på 13 kunne underskrevet hvert punkt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres som en real hund! Hils henne fra meg:-) Laika

   Slett
 3. Selvskryt skal man høre på, for det kommer fra hjertet! ;-)

  Søt vovs! Og veldig flink til å blogge!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, her er det stor glede over å være til! Og stor glede over å få la labbene flagre over tastaturet. Og matmor synes det er ganske befriende å slippe the blog-dog løs innimellom.

   Slett
 4. He he, fornøyelig. Veldig flink juniorsjef.

  SvarSlett