fredag 24. juni 2011

bevares, bare spør!

Finfine måter å drepe en samtale på (og de svarene man har lyst til å gi):

1. Er du bare sydame?
Ja, jeg fikk jelp av de andre i klassen for å komme gjennom grunnskolen, og gjernen min er ikke bygd til annet enn å flytte knappenåler frem og tilbake.
2. Har du aldri hatt lyst til å ta en ordentlig utdannelse?
Nei, gud bedre meg. Jeg er altfor dum og måtte ha smisket sykt mye med alt av lærere, sensorer og forelesere for å komme gjennom et skarve grunnfag. Håndverksfag er en gavepakke for slike som meg.
3. Kan du leve av å sitte hjemme og sy?
Selvsagt ikke, men det har jo aldri vært noe mål.  Det er bare en hobby. Egentlig lever jeg av Høvdingens inntekt og bruker dagene til å gafle konfekt og oppdatere meg på såpeoperaer.
4. Søsteren din studerte matematikk. Er det ikke rart at intelligens kan være så ujevnt fordelt i en familie?
Det har jeg ærlig talt ikke gjerne til å tenke på, men takk for at du nevnte det. Kanskje jeg burde saksøke våre felles foreldre for ujevn fordeling av gen?
5. Barnet vårt er ikke så flink på skolen. Er det en håndverksutdannelse du kunne anbefale?
Bunadtilvirker?
6. Har du lest Hamsun! Jammen, du er sydame?
Ja, jeg blir så gråtkvalt misunnelig på de vakre heltinnene i bøkene til Barbara Cartland og Danielle Steel. Jeg leser Hamsun med synonymordboka liggende oppslått og så ringer jeg noen med bedre utdannelse når jeg blir stående fast.
7.  Du kan vel trene, lage middag, vaske hus og gjøre det du har lyst til på dagtid du?
Selvsagt, for jeg jobber jo egentlig ikke. Jeg bare koser meg med hobbyen min. Barna kommmer hjem til polert hus og nybakte boller hver dag.


Og så går tankene til mor som oppdro oss til å bli pene piker, smile pent og konversere dannet. Men samtidig kunne man ha lyst til å la seg inspirere av gynekologen som etterhvert ble lei av å få faglig relaterte spørsmål i tide og utide, og særlig i festlig lag. Til slutt bad hun en av de nysgjerrige om å legge seg på bordet så hun kunne ta en titt...

PS! Takk for fine kommentarer! Det har vært en travel uke, med miniblogging og dertil dårlig respons på kommentarer. Men de blir lest, alle som en altså!

9 kommentarer:

 1. Heia sydama og heia gynekologen! Like munnrappe begge to.

  SvarSlett
 2. Bare en ting å si : HERLIG :)
  Gina

  SvarSlett
 3. Neste gang noen fordomsfullt spør sånne spørsmål, synes jeg du skal benytte deg av noen av disse svarene....Glimrende!

  SvarSlett
 4. Akk Ja. Vi som bare "går hjemme"....

  SvarSlett
 5. Ja, og så har vi jo "heeele dagen" til rådighet "helt for oss selv". Kjenner at jeg ble litt irritert av alle disse teite spørsmålene, for jeg kjenner dem igjen. Kanskje man BØR bli flinkere å svare tilbake og bare kaste "flink-pike-syndromet" over bord;). Bra sagt!

  SvarSlett
 6. Seriøst? Er det noen som stiller slike spørsmål?
  Godt du ikke er svar skyldig neste gang da. Gi dem inn!

  SvarSlett
 7. Heia deg! Hilsen en som også "bare går hjemme"...

  SvarSlett
 8. fantastiske formulerte svar! (Det synde for min del er at sånne svar gjerne dukker opp i hodet mitt når anledningen til å svare er ferdig)...Disse bør du absolutt bruke når folk stiller så teite spørsmål!

  SvarSlett
 9. Hvorfor være "flink pike" når du har så slående svar!!???
  Forresten er det ikke "alle oss" med høy akademisk utdannelse som har lest Hamsund da :-) Har ikke lest noen av "de fire store" jeg....
  Benthe (som ikke en gang har blogg, for jeg skjønner så lite av hvordan jeg skal få det til!!!)

  SvarSlett