tirsdag 14. juli 2009

Kniver og telefoner


De gamle i Barndommens dal har investert i nummerviser. Dermed ser de om noen har ringt når de var ute, og de ser hvem som ringer. Det er ikke alltid de svarer - det er blant annet et par gallupbedrifter de ikke snakker med. Forrige uke hadde de uant spenning i hverdagen - flere oppringninger fra et ukjent nummer. Og ikke bare et ukjent nummer, men et de klarte å spore til et tidligere østblokk-land. Gode råd var dyre:
- Hvis man ikke svarer kan en eventuell tyvebande tro at det er tomt hus og fritt leide.
- Hvis man svarer kan man bli lurt inn i lumske og uøkonomiske avtaler.
Etter noe om og men valgte de å møte eventuelle ranere i døra...
Så kom far hjem fra butikken, og hadde truffet diverse kjentfolk, blant annet en som var interessert i å kjøpe kniv av far. Det må her tilføyes at det lages vakre kniver i Barndommens dal, kniver som far legger ned mange arbeidstimer i.
Men altså, denne mannen hadde ringt og ringt men ikke fått svar. Han hadde derfor antatt at de gamle var på hytta, eller hos Fruen med familie.
Far var helt blank, de eneste oppringningene de hadde fått var jo tross alt fra et tidligere østblokk-land. Heldigvis kom han ikke med teorien om tyvebander og annet pakk, for det viste seg at denne mannen er ambassadør i dette landet...

4 kommentarer:

 1. Man skal ikke alltid skue hunden på nummeret. Før i tiden, da man ikke hadde nummervisning og opplysningen kostet en halv månedslønn, da tok man alltid telefonen. Jeg vet ikke hva som er best, men av og til er det godt å kunne sile. Godt at knivjegeren var så ivrig at det endte bra til slutt. =o) For øvrig var det noen flotte eksemplarer du hadde bilde av! Det er imponerende håndverk.

  SvarSlett
 2. Han lager vanvittig fine ting, 82-åringen med lesebriller. Fordelen emd nummerviser er at de sser når jeg har prøvd å få tak i dem mens de har vært ute.

  SvarSlett
 3. Hihi.. fantepakk på telefonen.. morsomt er det noen ganger med ens foreldre som tenker i ganske så andre baner enn en selv! Fint det endte godt da.

  SvarSlett
 4. De er usannsynlig mistenksomme noen ganger. jeg mistenker dem tidvis for å ha litt for god tid, i og med at de kan koke sammen slike teorier.

  SvarSlett