torsdag 6. januar 2022

sy egne klær

 Du syr sikkert alle klærne dine selv, sier noen, og blir sikkert skuffet over at jeg stort sett ikke syr noe som helst til meg selv. Det har jo blitt sånn at jeg syr, eller lærer andre å sy bunad på jobb og da er jeg på mange måter ganske ferdig når arbeidsdagen er over. Jeg er sikkert ikke alene om dette og det aner meg at tannleger ikke sitter og verker etter å grave tannstein etter Dagsrevyen eller at en butikkansatt ikke sorterer egen hermetikk etter dato på fritiden. Det er tross alt godt å gjøre noe annet når du ikke er på jobb, og særlig nå i perioder med mye hjemmekontor er det viktig å ha et skille mellom jobb og fritid.

Men altså, nå er det jo sånn at jeg kan sy. Og i fjor ble det litt mer fritid enn planlagt, så da tenkte jeg at jeg kunne begynne å sy litt igjen. Så i oktober klippet jeg en kjole, i november tegnet jeg på blomster og nå ( januar)  er jeg ferdig med mansjetter og krage...   Nå skal kjolen dekkes med blomster her og der, og så skal alt syes sammen. 


Utgangspunktet er den kjolen på bildet med tre kjoler. Jeg er så heldig å ha ganske mange gamle mønster, og har bestemt at hvis jeg skal fortsette å lagre de jeg har ( og ikke minst kjøpe nye når jeg kommer over noen ) må de brukes. 


Det kan jo bli fint. Men først må det bli ferdig... 

1 kommentar:

  1. For et spennende prosjekt! Lykke til med å bli ferdig med en flott og personlig kjole! Jeg sydde mye til meg selv og barna før, men det er en stund siden. Hender jeg syr om litt av klærne mine så de skal passe litt bedre både til min smak og min fasong! :)

    SvarSlett