fredag 2. mars 2018

Fullt, fullt, fullt

Når det ringer på døra en blank formiddag er det enten
- Jehovas Vitner
og nei, jeg har ikke lyst til å snakke om mitt forhold til Bibelen med mennesker jeg ikke kjenner. Tro er personlig. Mangel på tro er også personlig.
- Kunder jeg har glemt
Med blank formiddag mener jeg ikke nødvendigvis en av de dagene hvor huset er omgitt av stålis, men de dagene der avtaleboka er tom og blank.

I dag var det derimot en fornøyd dame som helt tilfeldig hadde kjørt forbi, med bunaden i baksetet, og kommet på at gud, der bor jo hun bunaddama. Og kanskje kunne jeg sy ut bunaden bittelitt, bare tre-fire cm, før påske? Når hun nå likevel stod i gangen altså og jeg tydeligvis var hjemme og ikke gjorde annet enn å åpne dører.

Nå er det dessverre slik at her er det fullt, jeg har ikke tid til mer. Hverken før påske eller før 17.mai.
Men om du som leser tenker at hey, ja, bunaden klemmer litt og kanskje burde jeg ta kontakt med noen som kan sy den ut så skal du få noen tips:

- Ring på forhånd.
En hyggelig telefonhenvendelse er en god start
- Presenter deg med navn.
Hvis det er fullt hjelper det sjelden om du er tanta til sjefen fra sommerjobben i 1983, en mor fra barnehagen poden sluttet i for 20 år siden eller andre vage forbindelser. Hvis vi har sydd for hele familien din gjennom flere tiår husker vi det antagelig, eller du kan nevne det. Etablerte kundeforhold kan være en fordel.
- Ring i normal arbeidstid. Det samme gjelder e-post og sms.
Ja, det kan hende du plutselig kommer på at du skulle ha justert en bunad, men vær så snill. Respekter lørdagskvelder og søndagsmorgener og ha forståelse for at selv om du sender en e-post midt på natta natt til lørdag så er det ikke sikkert du får svar før etter kl 8 mandag morgen.
- Godta et nei
I utgangspunktet er vi utrolig glad for alle kunder som kommer vår vei. Vi vil gjerne ha masse. masse jobb og de aller fleste av oss sier sikkert ja til minst en jobb for mye hver sesong. Så, når vi sier det er fullt så er det mest sannsynlig fullt. Da finnes ikke de ekstra tre-fire timene noe sted.
- Vær ute i god tid
Husk at det overhodet ikke er noen skam forbundet med å sy ut konfirmasjonsbunaden din når du nærmer deg førti år. Tenk over hvor mange andre plagg fra tenårene som fremdeles passer.
Husk også at om bunaden har sittet dårlig i fire år og det ikke har vært noen utvikling i vekt eller vekst så sitter den sikkert ikke noe bedre nå. Søk hjelp i tide. Mirakler kan selvsagt skje, men sjelden i den grad at bunaden plutselig passer perfekt.

Og sist men ikke minst - ring likevel. Det verste du kan få er et nei. Plutselig åpner det seg små luftlommer og da kan det være håp likevel. Men ring på forhånd.

3 kommentarer:

 1. Kunne ikke vært mer enig😊 Vi er mange som har krympedyr i skapet. Den varianten som liker bunader spesielt godt kan det virke som om jobber hardest i april....

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja de der krympedyrene er fæle:)

   Slett
 2. Det hørtes kjent ut. Så er det vi som sliter med pustebesvær i frykt for å h sagt ja til altfor mange...

  SvarSlett