onsdag 27. mai 2015

De indre bildene

En pause i hverdagen, en nerdeboble, en snart-ferdig-med-barneskolen-tur, en mor&dattertur til London.

Torsdag:
Sjekke inn, handle mat og badeskum. Siden vi ikke har badekar her hjemme er det alltid superstas med skumbad når vi en sjelden gang får tilgang på badekar.
Vi lå på et leilighetshotell. Minikjøkken med kjøleskap er definitivt hakket bedre enn mange hotelllfrokoster. Da vi var i London i vinterferien i fjor bodde vi i Bayswater, det gjorde vi denne gangen også. Veldig kjekt å være litt kejt og vite hvilket hjørne man skal runde for å finne t-bane, mat og kjøpesenter.

Fredag.
Tog til Oxford
Hop-on-Hop-Off-buss rundt i byen er en god start og fint for å se litt mer i høyden.
Besøk på Blackwell´s som er en tredelt bokhandel med vanvittig utvalg.
Lunsj på The Child and the Eagle, der the Inklings med Tolkien og Lewis inntok sitt øl og diskuterte.
Besøk på Tolkiens grav, der han og kona er begravet.
Litt mer buss, litt mer Blackwell´s, et par bokhandler til.
Vi burde helt klart tatt bokhandlene til slutt, det ble tunge poser å bære på og det påvirket helt klart viljen til å gå en ekstra runde.

Lørdag
British Library, med the Treasure Gallery, Magna Carta og en spesialutstilling i anledning Magna Cartas 800 års jubileum ( Magna Carta, an embroidery ).
Kings´s Cross og god tid i kø for det obligatoriske bildet ved spor 9 3/4 med påfølgende besøk i nærliggende butikk.
Shopping.
Konsert i St.Martin in the Fields, Mozart´s Requiem by candlelight.
Vi er ganske dårlige på shopping, så det hadde vært lurt å ha med pentøy til konserten hjemmefra slik at vi slapp å stresse med akkurat det. Og hvis vi skal på kirkekonsert igjen skal jeg helt klart spandere på meg en pute til den nette sum av et pund. Vi snakker tresmak. 

Søndag
British museum, gresk og romersk del, og et lite sveip innom europeisk middelalder.
Køståing utenfor Sherlock Holmesmuseet, men der fikk jeg et lettere sammenbrudd ved tanken på å stå i kø en time med en zillion ekstremt glade fotballfans med begrenset repertoar lenger nedi gata så vi nøyde oss med butikken...
Shopping.
Jeg ble overrasket over hvor lang kø det var for å komme inn hos den gode Sherlock. Vi burde helt klart vært der da det åpnet 09.30, men det visste vi ikke. Jaja, neste gang. Eller en annen gang. 

Mandag
hjem

Hvis dere tror en overambisiøs mor har drasset den blivende tenåring London rundt i jakten på egen idé av en perfekt og oppbyggelig bytur så tar dere feil. Dette er stort sett Queenies ønsker. Men, jeg er veldig glad for å ha en datter som synes Oxford by er mer spennende enn Oxford Street og som lar seg begeistre av Beowulf, fragmenter av greske statuer, bokhandler og klassisk musikk. Jeg er også veldig glad for at samme datter blir med i skobutikker, ser på neglelakk og øyenskygger og gir meg gode råd om skjørtelengder...Det er fint å ha egne interesser og vite hva man liker, men det trenger ikke være blodig alvor hele tiden.

Og finest av alt?
Fredag morgen gikk mobilkameraet i dvale og insisterte på å legge et utviskende filter over alt. Ergo, ingen bilder å vise. Bare indre bilder. Og interessant nok - så mye bedre tid når jeg ikke skulle dokumentere hist og her og tenke utsnitt og komposisjon...


1 kommentar: