onsdag 3. desember 2014

Gjør-det-selv: enkel julekurv

Noen suger til seg kunnskap og teknikker som en fuktig svamp mens andre trenger litt mer tid. 
Selv trenger jeg ofte litt tid til å fomle, knote og være frustrert. Og etterhvert har jeg funnet ut at det er helt greit, så lenge jeg er tålmodig og får det til til slutt. Men samtidig er jeg bevisst på denne følelsen av å sitte i et hjørne og ikke få til noe som helst, være omgitt av krøllete glanspapir eller halvtovet strikkegarn. Og akkurat dette, det å være bevisst sine egne svakheter, velger jeg å huske når jeg skal undervise eller veilede. 
Derfor viser jeg i dag den andre julekurva, den også jeg fikk til helt fra tidlig alder. Det er mye hyggeligere for alle om de av oss som er litt trehendte også får oppleve mestringsglede og derved få økt motivasjon for å gå videre til mer avanserte oppgaver.


Dette innlegget, som viser hvordan du lager en enkel juletrekurv bestående av to sirkler, ble første gang publisert for to år siden. Jeg synes da som nå at slike kurver er søte, og de har den store fordel at de er ganske lette å lage - noe som kan være en stor fordel i en ellers hektisk adventstid hvor både den ene og den andre kan føle seg lettere oppjaget.


1.  Lag en rund mal av stivt papir og klipp to stykker i papiret du vil lage kurven av. Brett de to delene på midten, med den fine siden ut.


2. Legg delene mot hverandre slik at de danner et hjerte. Ta de fra hverandre igjen og smør et tynt lag med lim på den ene delen. Fest delene slik at du får en kurv; brettelinjen i de to delene danner kurvens sider.


3. Lag hank. Den festes inni kurva, enten med lim eller tape.

Hvis du lager denne  eller gårsdagens flettede julekurv sammen med småbarn vil du muligens erfare at det lønner seg å klippe delene på forhånd. Ivrige små hender sliter hvis delene ikke passer sammen og ivrige små hoder kan da blir utålmodige. Selv om det å øve seg med butt saks er fint for motorikken kan man kanskje holde fokus på hygge nå like før jul og heller klippe når kravet til to like deler ikke er fullt så viktig.


1 kommentar:

  1. Den varianter julekurv er digg. Lett for de minste barna å få til også :)

    SvarSlett