lørdag 6. desember 2014

Dagens tips: montering av pepperkakehusJeg er glad i løsninger som gjør livet enklere, jeg trenger ikke fortsette å gjøre ting på gamlemåten hvis jeg finner en løsning som gjør fremgangsmåten lettere, mindre smertefull eller mer effektiv. Noen ganger tryner jeg grundig på første forsøk selv, som da vi laget marsipan og farget den uten å bruke engangshansker. Andre ganger får jeg små tips fra slekt og venner, som dette med karamellene: 

I år som i fjor skal vi unngå smeltet sukker når huset skal bygges. For selv om det er langt mellom de virkelige gode husmortipsene fra Fru Storlien så skal dette gjentas:
Smelt Smørbukk-karameller til en boblende masse, dypp delene som skal settes sammen i denne massen og klem de sammen. Slik får man et solid byggverk, unngår svidde fingre og vond smak på huset.
Etter at gullsmedonkelen kom med dette tipset for noen år tilbake har ihvertfall vår  husbygging blitt en mye hyggeligere affære. Det er slutt på at Fruen med røde fingre og svart sinn står over en panne med smeltet og sprutende sukker mens de søte små er sendt i eksil. Og som en ekstra bonus; det er plent umulig å bruke opp hele posen med karameller på å bygge et hus...

Og på tampen - hvis dere er som oss og velger å gå for et ferdigkjøpt byggesett; kjøp to. Det er alltid minst en del som er knust. 

PS. bildet er noen år gammelt, men det er rart med det...nå som vi begynner å nærme oss sirlig pyntede pepperkaker igjen ser jeg sjarmen i de lett overdekorerte kreasjonene fra tiden da de søte små var små. 

2 kommentarer:

  1. Det finnes også lafta pepperkakehus for de som skyr liming i kantene, og royal icing ser mye penere ut enn melisglasur.

    SvarSlett
  2. Jeg bruker limpistol når jeg setter sammen pepperkakehuset, det er lenge siden noen har vært innstilt på å spise pepperkakehus her.

    SvarSlett