tirsdag 16. desember 2014

Årets gavetips
I dag skal jeg komme med et gavetips til de der ute som heller ikke er helt i mål med julegavene.
Gi bøker! De er aldri for stramme i livet eller for vide i nakken. De er velsignet fri for sukker, stivelse og gluten. De kommer i alle prisklasser, dekker alle interessefelt og er en gave som varer og gir økt kunnskap, motivasjon, hvile eller underholdning.
Jeg er glad i bøker, jeg gir bøker, jeg får bøker. Jeg leser noe fra perm til perm, noen ganger smugkikker jeg på siste side, og noe blar jeg i for inspirasjon. I dag vil jeg anbefale to håndarbeidsbøker, en strikkebok som er for de som er bittelitt øvet ( eller bare veldig motivert) og en broderibok hvor selv en nybegynner kan få gode ideer

 

Strikkede skatter - nye mønstre med motiver fra folkekunsten
av Kristin Holte
Vigmostad&Bjørke

Dette er en bok som gir oss strikkeoppskrifter på fantastisk flotte og fargerike plagg til dame og herre.  I tillegg får vi en god innføring i strikkingens historie, lettfattelige forklaringer på montering og pynt, samt mønster satt inn i en større sammenheng. Samme hvor stas det er med norske tradisjoner så synes jeg det er enda mer stas når noen tar seg tid til å sette våre tradisjonelle mønster inn i en større sammenheng.
Krsitin har svennebrev i strikkefaget og behersker faget til fulle. Tro meg - det merkes! Her er det kvalitet fra ende til annen; gjennomførbare oppskrifter, godt oppbygde mønster og strikkeglede på hver side.
Mitt eneste problem er at jeg ikke helt vet hva jeg skal strikke først!

 
Raske sting - enkle broderier
av Nina Granlund Sæther
Cappelen Damm

Endelig en broderibok som frister! Som glad brodøse med forkjærlighet for det meste som ikke handler om korssting har det vært langt mellom fristende norske broderibøker. Her er den! Velegnet for både nybegynnere og de med litt mer erfaring. Nina Granlund Sæther har laget en bok som er proppfull av gode ideer og prosjekter man ikke trenger bruke ukevis på å få ferdig. Her er det fokus på selve broderiet, som utføres på ferdige duker og plagg. Kjempefint spør du meg - det er begrenset hvor festlig det er å falde duker.
I tillegg til at det er flere modeller her jeg selv har lyst til å lage, er det gode tips å ta med i "arbeidet" med å inspirere & motivere barn og ungdom til å oppleve gleden i et håndarbeid.

 


Leseglede, skaperglede - kan man be om noe mer?PS. Innlegget er overhodet ikke sponset. Jeg kjøper bøkene mine selv. De jeg får i gave kommer vanligvis fra snille foreldre eller andre familiemedlemmer utstyrt med ønskeliste.

1 kommentar:

  1. Etter å ha lest dette, fresa jeg innom bokhandelsen og kjøpte noen juegavebøker :) Og håperhåperhåper at noen ser at det står julegaveønskebøker på lista mi!

    SvarSlett