fredag 14. november 2014

Tyve minutter hist og her

Vi er ganske flinke, men kan selvsagt bli enda flinkere, til å dele på kjøring til og fra aktiviteter. men noen ganger ender man med å sitte ti, femten, tyve minutter i bilen, i en gang eller på en pinnestol i et hjørne av et øvingslokale.
Jeg har gjerne et eget arbeid for slike stunder, et nordlandssjal som skal frynses, en lue eller en løslomme som skal broderes eller korssting som skal overvinnes. Dette er jobber jeg er noenlunde trygg på, slik at jeg kan ta det opp, jobbe en liten stund og legge det ned i posen igjen når den håpefulle har fullført hva nå enn h*n har holdt på med.


Jeg er ikke skinnhellig besatt av å nytte tiden, men jeg prøver å ha et bevisst forhold til hva jeg bruker tiden til. Og tyve minutter med frynsing er på mange måter mer fornuftig enn tyve minutter på Facebook. 

Men komplette stakker drasser jeg ikke med rundt omkring altså. Jobbene skal være små og oversiktlige, de skal få plass i veska og jeg skal slippe å slepe med sømforklaringer og fargeplansjer. 

4 kommentarer:

 1. Hei Barbro!
  Ser vi har samme tanker om å nytte tida! ;)
  Jeg har også noe enkelt lite og ikke minst oversiktlig med meg, når jeg farter rundt omkring... Å nytte ventetid på f eks en flyplass, når en sitter på toget, etc, kan da ikke skade noen..., mer enn at andre tar seg en blås, så fort de har anledning?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei du sier noe...og selv om røykere jevnt over er supersosiale så er det minst like kontaktskapend ep sitte der med et håndarbeid.

   Slett
 2. Det er kjekt å ha en slik hobby at man har noe å gjøre i ledige stunder syns jeg:) Her hekles det på oldemorsruter når jeg er på besøk og når jeg reiser med ferge. Det er lett å ha med seg, og lett å memorere. Broderingen din var så jevn og fin:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det med å memorere er et godt poeng Birgitte! Og takk for pene ord om broderiet:-)

   Slett