torsdag 27. november 2014

Julepynt med Ung Husflid

Sukkersøtt og aldeles fritt for gluten, mel, sukker og nøtter!
I går lagde vi pepperkakemenn- og koner på juleavslutningen for Ung Husflid her i husflidslaget.

  

Vi lagde også hjerter og juletrær, alt sammen i filt. I tillegg gjorde vi ferdige skjærfjølene som manglet litt pussing og den siste olje.

Jeg synes det er en fordel å ha klippet så mye som mulig på forhånd. Ikke bare fordi det da blir bedre tid til hovedaktiviteten som er å sy. og ikke bare fordi det går atskillig mindre stoff når en person klipper konsentrert enn når nitten håpefulle skal klippe sine deler.  Nei jeg klipper selv for å gi deltakerne større mestringsglede ved å sy sammen to juletrær som mest sannsynlig passer godt sammen. Alle som har prøvd å sy sammen to deler som er ujevnt klippet vet at det ikke gir økt glede men snarere frustrasjon og visshet om at sying er no´svineri.

Av samme årsak synes jeg det er helt greit å tre de første nålene. Hvis vi fremdeles har fokus på at hovedaktiviteten er å sy er det helt unødvendig å starte opp med et kvarters tungpustet tvangstreing av nåler. Vi syr først, vi blir glade, roen senker seg og så kan vi gradvis oppmuntre til egen innsats når to deltråder moulinegarn skal lures inn i et nåløye.


Noen syr forsting (også kjent som opp&nedsting). Noen går rett på knapphullsting. Noen syr dekor først og syr sammen etterpå. Noen syr med lange sting og andre med korte. 
Men alle syr.


    

I løpet av desember kommer de fleste husflidslag til å fullføre vårens program. Kataloger sendes ut, hjemmesider oppdateres. Jeg anbefaler absolutt å sjekke ditt lokale husflidslag. Kanskje har de en aktivitet som passer for deg selv, barna eller barnebarna dine?

2 kommentarer:

  1. For en fantastisk ide!! Har du fyll i de også?? Dette må jeg gjøre med ungene før jul!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Og ja, de er fylt. Det kommer en trinn-for-trinn sak i løpet av noen dager. Jeg må bare sy en modell mens jeg tar bilder.

      Slett