fredag 3. oktober 2014

tretten + tretten gjentasKjøp etter avtale med barn garn til et stk skjerf av type Griffing med sporadiske striper. Vis garnet til barn som overhodet ikke hadde tenkt seg sporadiske striper men jevne fargeblokker. Saumfar nettet etter garnbutikk som sender til Norge. Kjøp to ekstra nøster av farge sennepsgull ( ja, jeg vet det heter sennepsgul, men denne er mer gull enn gul.)
Legg opp tredve masker. Strikk tretten riller burgunder. Skift farge. Strikk tretten riller sennepsgull.
Gjentas til det kjedsommelige. Fest trådender underveis.
Etter en meter - vurder å lage en hals. 
Etter halvannen meter - prøv på barnet som synes det hjelper seg, men det skal gå to ganger rundt halsen og ned hit altså. pluss frynser.
Finn ønsket midtpunkt og sett merke. Strikk videre.
Etter to meter - hvorfor, hvorfor, hvorfor begynte jeg på dette og finnes det noe kjedeligere enn tretten + tretten i det uendelige.
Etter nærmere to og en halv meter - nedtelling til frynser.

PS.
Jeg går selvsagt med overskudd på begge fargene. Mer enn nok til lue med gilde dusker. Vil mottaker ha lue med gilde dusker? NEI. 

11 kommentarer:

 1. Kanskje mottaker vil ha en heklet lue, lignende OL luene. De er populære hos barna/tenåringene her. Jeg hekler dem i farger de velger selv, og de går fort å lage ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har ikke så mye å si om mottaker vil ha hekla lue siden mottakers mor ikke kan hekle. Virkelig ikke. Kan. Ikke. Hekle. Overhodet.
   Huff, ømt punkt :-)

   Slett
 2. Gryffingene hadde da håndvarmere.

  SvarSlett
 3. http://www.ravelry.com/patterns/library/hogwarts-muggle-mitts

  her er noen tøffe som også er et gratis mønster

  SvarSlett
 4. Det er flere som kan tenke seg et maken Griffing-skjerf ...
  Og det er over to måneder til jul .....

  Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. da må det bestilles mer garn...Og da går jeg sikkert i pluss enda en gang. Du vil ikke heller ha et tasha Tudoraktig sjal da?

   Slett
 5. Jeg har laget et Håsblås-skjerf som rekker to ganger løst rundt halsen og ned til gulvet på begge sider. Jeg er 1,70 m. Det må i tillegg brettes på tvers for å ikke ligge over haka når jeg har det på. Det var et ganske kjedelig strikkeprosjekt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres kjedelig ja. Håsblås? Hvilke farger har de?

   Slett
 6. Fine farger sammen da :) Lykke til med frynsene.
  Neste gang lærer du poden å strikke 13x13 selv ;)

  Og det med heklet OL-lue i lilla og gull hørtes kjempelurt ut. Det fikser du i løpet av en kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Poda nekter å strikke. Det gjord ejeg også da jeg var på den alderen. Og hekling er et ømt punkt og en kode jeg aldri har klart å knekke. Heller hardangersøm og annen telling enn fastmasker.

   Slett