fredag 24. oktober 2014

Travle dager

Uka har vært tettpakket:

Mandag
Bunadkurs 10-14 og 18-21

Tirsdag
Kjøre hjemmefra til Raulandsakademiet kl 5. Ankomme litt over 8. Undervisning med innlagte matpauser fra 9 til 18.

Onsdag
Fremdeles Rauland. Undervisning med innlagte matpauser 9 - 18.

Torsdag
Undervisning Rauland 9 - 12. Lunsj. Kjøre hjem, si hei og spise middag. Ut igjen for å holde sykurs 18-21. 

Fredag
Fri formiddag. Sykurs 18-21.

Lørdag og søndag
Sykurs 10- 16.

 Jeg liker å holde kurs. Men jeg skal være glad når denne uka er vel og vakkert overstått. Da skal jeg også bruke litt av erfaringene fra denne uka til å skrive litt om hvor viktig det er med et godt og allsidig kurstilbud. Men det blir på tirsdag, for på mandag er det bunad dag og kveld. 

PS.
Bildene er fra kurset jeg underviste på tirsdag - torsdag. Det er Modul 3, sting og broderi  i Bunadopplæringa som arrangeres av Studieforbundet kultur og tradisjon. Jeg har vært med på Modul 6. søm og tilpasning av kvinnebunad siden starten, men dette er første gang jeg underviser på broderidelen. For å være helt ærlig så er jeg faktisk litt ( ganske ((veldig))) stolt av at jeg får lov å være med på dette prosjektet!
Hvis du vil lese mer om dette studietilbudet, trykk her!

4 kommentarer:

 1. Ja, det ble ei heftig uke! Men så morsomt at du får være med i Bunadsopplæringa! Lærte du bort koppsaum da? Både min broderierfarne mor og jeg så spørrende ut da den dukka opp i veiledningen til bunadsskjorta hos Nordaker bunader. Heldigvis klarte min mor å forstå beskrivelsen :-)) (Men sømmen var vanskelig å få fin og jevn!!!)

  Håper du har fått pusta ut litt i dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ville det være ufint å si at nei, den kommer nok på skjortemodulen:-)

   Vi hadde ikke koppsaum, og her og nå kunne jeg nok ikke gitt noen vettug forklaring på denne ( hittil ukjente for meg) teknikken! Det er noe av det morsomme, men samtidig utfordrende, med bunadsøm - det finnes så mange teknikker. Noen er lokale, andre har ulikt navn i ulike områder.

   Slett
  2. Ja, kanskje koppsaumen heter noe annet her på Østlandet? Eller kanskje den bare finnes i Rogaland? Jeg har i alle fall konkludert med at koppsaum ikke skal bli min spesialitet her i livet. Det får andre ta seg av :-)

   Lykke til videre med bunadsopplæring!

   Slett
 2. Aina H. Fjellanger26. oktober 2014 kl. 21:27

  Hei, kurset på Rauland var kjempekjekt og veldig lærerikt! Gleder meg til neste modul! Og artig at vi var på kurs på Fagernes for 10 år siden. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på bordering av Romerik bunaden. Lærte mye av deg!

  SvarSlett