søndag 23. februar 2014

I kofferten

Ja, hva har man i kofferten etter en knapp uke i London og omegn?
Bortsett fra skittentøy, komfortable sko, shampooflasker og det-som-ungene-ikke-fikk-plass til?
For, selv om de søte små har utviklet seg til å bli tålmodige museumsvandrere og ( relativt ) stilltiende finner seg i å besiktige for lengst avdøde forfattere, konger og kortlevde dronninger så hjelper det helt klart på tålmodigheten at man tar en omvei via en populær butikk eller to…eller kjøper en ekstra god sjokolade, en pakke kule sokker, noen blyanter eller et mobildeksel. 


Men hva kjøper man til seg selv?

Bøker? 
JA! Oversikt over alle engelske og senere britiske monarker, en håndarbeidsbok ( og en særdeles lettlest pocketbok som er så lettlest at jeg faktisk har lest den før uten å huske det). I tillegg er det et par bilder på mobilen av bøker man like gjerne kan klikke hjem fra Amazon.com. Det er forresten et godt tips herfra ; ta bilder av forsiden på bøker du synes er fine, da glemmer du de ikke. Og siden det ikke er moms på bøker trenger du ikke tenke på tollgrenser og den slags uhumskheter. 

En ny kopp?
Fra museumsbutikken til Tate Modern. 
Husker du forresten hvordan det er å være ung og desperat prøve å være kul og så kommer mora di med et sånn høylydt utsagn som får deg til å ville dø sakte? Veeeel, da vi så disse koppene ( den limefargede er forresten nesten like fin som den oransje ) utbrøt Fruen Oj, de har moder´n kopper! 
Og til de søte små sin enorme gremmelse stod det et par ved siden av, med sekker fra en norsk fylkeskommune og det så ikke ut som om de var det minste imponert over undertegnedes manglende forståelse av engelsk. Men, dette er min kopp.

Sjokolade?
Joda, noe godt til kaffen. Men ærlig talt. Kunne ikke denne flotte innpakningen inneholdt mørk sjokolade med et hint av chili?Klær?
Nå burde man kjørt på med alle kuppene fra Regent og Oxford Street, vist inspirasjonen fra London Fashion Week? Eh nei. Men en t-skjorte fra museumsbutikken til V&A fikk plass i kofferten. Hva synes dere - denne kunne ikke bli liggende igjen i salgsavdelingen…

PS. Det ble noen andre innkjøp også; små bursdagsgaver til Queenies klassevenninner som fyller år på løpende bånd. Og gaver til to som var med på tur og som noen ganger sveiper innom her, så det forbigås i stillhet.

Og snart kommer reisebrevene!6 kommentarer:

 1. Ah... Londoner... England. Må prøve å få til en tur i år også. Og helt enig, museumsbutikkene har gull :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er første gang jeg virkelig har likt London….Og jeg har virkelig prøvd før altså. Nå har jeg til og med lyst tilbake.

   Slett
 2. Jeg drar til London 9. april, du må gjerne komme med guider og anbefalinger til hvilke utstillinger man bør se og hvilke man fint kan droppe! Og butikker! Jeg har ikke den største tålmodigheten, så 2-3 museer per dag er utopisk, men enkeltutstillinger kan jeg orke:D V&A, British Museum og NPG er vel aktuelle, foreløbig. Og kanskje også Natural History Museum og Science Museum. Jeg har studert kunsthistorie, men syns egentlig ting og tang er morsommere:) Og vi har bare 4 dager på oss:(

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hygglig kommentar! Jeg skal lage noen flere innlegg om London etter hvert. Vi droppet Science Museum, og var bare såvidt innom Natural History MUseum ( jordskjelvsimulatoren var en stor skuffelse).
   Hvis du har med barn - velg det du har mest lyst til ås eog noe du kan formidle til barna. Vi så Tudortiden og romantikken på NPG, det ville vi voksne helst se og da hadde vi også mest å fortelle ungene. Sjekk hjememsidene til museene; er det gode utstillinger? Ta en tur innom museumsbutikkene, evt ta deg tid til en kaffe/koppte. Vi la inn en tepause på British Museum - det økte utholdenheten betraktelig. Del dagene mellom sightseeing og shopping - for mye av det ene er like ille som for mye av det andre.

   God tur!

   Slett
 3. Herlig lesning! Du lyser opp dagen min! Det er lenge siden jeg har kommentert deg, men har fulgt bloggen i over et år nå. Hadde også tenkt meg på kurs. Men så: Stupte så lang jeg var, og pådro meg komplisert håndleddsbrudd (høyre, selvsagt, skal det gjøres, må det gjøres ordentlig). Så nå har jeg en operert, gipset høyre arm, og krykke i venstre. Null strikking! Null brodring! Ingen belastning eller bilkjøring på 5 uker ennå! Å hildrande du, hvordan skal dette gå? Sykemeldt selvsagt, og OL er over. Visste ikke at jeg var så interessert i ishocky og bobkjøring, jeg! Pass på armene dine, fru Storlien, du lever jo av dem! Og skulle du falle, så IKKE ta deg for (lettere sagt enn gjort, for det går unna i ekspressfart). Men som sagt: Takk for din herlige blogg og alle dine morsomme og galgenhumoristiske betraktninger! Gleder meg allerede til neste ting du så filosofisk og humoristisk skriver om det du er opptatt av!. Hilsen Astrid, skrevet med venstre pekefinger, i tilfelle mye feil

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh nei- au og god bedring og det blir definitivt kurs til høsten også:-)
   Og tusen, tusen takk for gode ord - det varmer!

   Slett