tirsdag 10. september 2013

rent, pent og godt ment


Det kom til et punkt der vi rett og slett sluttet å vaske. Det var et sted midt mellom bøttekott og medisinskap. Det kom til et punkt der vi ( eller høvdingen tvang sin frue til å innse ) at det var nok mat. I ettertid ser vi jo at det, som vanlig, var mer enn nok mat.

Konfirmanten var fornøyd, vi foreldre likeså. Og vi tror gjestene var fornøyd , selv om de godt kunne spist litt mer. Vi kan fremdeles fø den spanske armada en ukes tid. Det ville passe uhyggelig dårlig om hovedsikringen gikk akkurat nå.

Men angående dette med hva man skal vaske eller ikke eller  hvor søvnløs og stresset  man bør være når gjestene kommer...Det er slekt og venner. Vi er heldige og har ingen ekser eller nåværende som er litt halvveis på sidelinja. Vi er heldige som er en familie og som kan plassere folk litt på kryss og tvers uten å tenke på hvem som kan føle seg forbigått eller hvem som bør sitte med ryggen til hverandre.
Men altså. Lørdag formiddag vurderte man å dobbeltsjekke at det ikke var blitt noe krøll med den bestilte marsipankaka. men så tenkte man at kjære vene, dette er som å rydde skuffene i gangen. Dette er er unødvendig hysteri.
Særlig. Høvdingen som skulle hente kake kom tilbake uten kake. Den hadde noen glemt. 
Puls? Tenk trykkluftbor så har dere en anelse... Og at det ordnet seg etter noen timer sier kanskje mer om innsatsviljen til søndagshjelpen i bakeriet og hvor mye som ligger på kjølelager enn ordresystemet hos lokalt bakeri. Men kake ble det. 
Og mette ble vi.


Og i går kom to karer tilbake og plukket ned teltet.
Og i den anledning - hvis dere vurderer å leie partytelt og utleier forlenger litt penger for å sette det opp selv - si JA. Det gjorde vi, og sannelig. Fruehuet hadde ikke taklet det puslespillet der fredag kveld. Og ihvertfall ikke lørdag. Huttemegtu.

PS. Hvis du heller ikke er en rev på å brette servietter i fasong som kroner, hatter, svaner eller elefanter prøv å google easy napkin folding. Alternativt og enda bedre er super-easy napkin folding. Hvis du i tillegg går for en av videoene som varer omtrent førti sekunder er det håp.

Og for ordens skyld. Vi kan vaske og det ble aldri vurdert å invitere til konfirmasjon i en svinesti. Det interessante er hvordan vi damer lett tipper over i en frenetisk renselsesprosess der vi seriøst vurderer å vaske relativt ukurante steder.
Eller, steder man selvsagt også skal ha det sånn noenlunde rent og pent, men overhodet ikke steder hvor gjester trenger oppholde seg. ( men jeg er gald for at ingen trengte plaster )

2 kommentarer:

 1. I dette huset har jeg kapitulert. Det er for eksempel fysisk umulig å ha alle vinduene like rene samtidig og når vi får besøk.
  Derfor kjører jeg på med pene duker og bordpynt. Litt ekstra vask der folk skal sove og under sofaen om små unger vil leke gjemsel. Jeg prioriterer med andre ord. Samtidig er det ofte greit med denne datoen som frist til noe som har stått på lista lenge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig! I det siste altså, det med å ha en frist for å få unna en del man burde gjort for lenge siden. Litt som da vi flyttet, listene på loftet kom ganske riktig på plass dagen før visning. Altså noen år etter at resten av loftet var ferdig.
   Og etter en minneverdig affære hvor minstebarnet hadde vennegruppe støvsuger jeg alltid under sofa og senger før vi får besøk. Kombinasjonen av fleecekledd unge, gjemsel og støvete gulv var relativt avslørende.

   Slett