tirsdag 10. september 2013

Lipstick, power and paint

For noen uker siden oppstod det visse problemer da kulturministeren viste seg på glanset papir i oppsminket og svært velkledd versjon. For, så pent bør man visst ikke være. Ikke hvis man skal bli tatt ordentlig seriøst.
I dag kan vi lære at vår fremtidige statsminister feiret valget iført badekåpelignende kreasjon. Og ikke minst kan vi lære at om du ønsker å bli tatt sånn noenlunde på alvor som politiker så stiller du virkelig ikke i et hylster  med leppestiftdekor.
Nå ville undertegnede absolutt aldri vurdert å vise seg i hverken det ene eller det andre av disse antrekkene. Men hallo, vi feirer hundre år med stemmerett. Vi bor i et land hvor likestillingen har kommet ganske langt. Vi lærer døtrene våre at de kan bli akkurat hva de vil.

Og så skriker vi opp i samlet flokk om hva kvinnelige politikere har på seg. Ærlig talt godtfolk. La oss bekymre oss for hva de sier. Ikke hva de kler på seg.
 Så sier vi egentlig til døtrene våre at joda du kan bli hva du vil. Men bli nå for guds skyld ikke for pen. Og bruk en stylist.


2 kommentarer:

 1. "Alle dyr er like, men noen dyr er mer like enn andre", sier George Orwel i Animal Farm.Har du lagt merke til at kvinnlige politiske ledere har anlagt samme sveis. Blondbleket, kort, rufseklippet. Det begynte med Kristin Halvorsen fra SV, så fulgte Siv Jensen og nå også Erna Solberg etter. Kvinnepolitikere som er litt kvinner, men helst ledere. Vi har en her lokalt også, som har fulgt denne trenden.Kanskje blir de lett gjenkjent at flokken på denne måten?
  Vi er usikre flokkdyr og følger helst det vi kjenner igjen.
  Stakkar oss, stakkar jentene vår.
  Vi har så langt igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har faktisk reagert på den der sveisen...Og tenkt at det kanskje er en kjekk måte å kamuflere grå hår på? Eller å være dame men ikke for feminin.
   Navarsete er vel også der, når jeg tenker meg om.
   Så ja, vi har langt igjen.

   Slett