søndag 11. november 2012

sånn mødre ( med hund ) ikke gjørDu prøver og prøver; snakker med de søte små om ansvar, helse og folkeskikk.
Selv om du utmerket godt vet at de aller fleste har bedrevet ringepigg ( bortsett fra de av oss som vokste opp i grisgrendte strøk uten ringeklokker), gått på slang, i ny og ne glemt en matboks i sekken eller smugspist sjokolade på vei hjem fra skolen.
Du prøver, med mild stemme og åpent sinn å oppmuntre til å ikke smugspise, ikke småspise, ikke legge igjen epleskrotter og halvfulle kjekspakker på uegnede steder. For, ærlig talt; Hvor vanskelig er det å ta med et halvspist eple ned i matavfallet, eller å kaste en smågodtpose i søpla?

Så hva gjør en gretten mamma, når hun finner en av disse elendige boksene med pepperkaker, halvtom, bak en bokhylle?

Dere skal her få vite hva dere ikke gjør, ihvertfall ikke hvis dere har hund i huset:

For i ren  og barnslig frustrasjon kan man spre innholdet utover lakenet i avkommets seng, legge dyna pent over og med svart humor se frem til den håpefulle skal legge seg og dermed oppdage hvor ugreit det er å ikke rydde opp etter seg...
Man kan, mens man på en lite moderlig måte fryder seg over dette, glemme å lukke døra til det aktuelle rommet. Og så kan man oppdage at hunden som ikke tåler sånn all verdens mye av sukkerholdige saker er forsvunnet.
Og så ender man med å trøste og tørke, lufte hund og lufte hus og erkjenne at det nok finnes mer voksne måter å venne barna av utidig fråtsing i kjeks og annet snadder.

PS. Den som skulle straffes med å legge seg i smuler og elendighet endte i stedet opp i rent sengetøy, totalt uvitende om den grumme moders mislykkede plan.

4 kommentarer: