fredag 16. november 2012

highlights or downlights?


Det var en gang...
- Da det å legge øyenskygge i globelinjen var enkelt og ikke krevde at man fysisk dytter øyebrynet oppover.
- Da det å ha et glødende ansikt ikke var ensbetydende med klam svette.
- Da det å legge rød lebestift ikke inkluderte irritasjon over de små nålebiterynkene rundt munnen.
- Da det å legge pudder fremhevet ungdommelig dun på kinnene og ikke markerte en  ( riktignok uanselig, men likefullt synlig i dagslys ) bart.

I det hele tatt, ansiktet har endret seg. Og det skal det jo. Det skal synes at man har levd og ledd, grått og gått.
Men samtidig som man erkjenner at tidens tann har tatt sine små glefs av ungdommelig spenst og ynde tenker man på disse unge bloggerne, de med suksess og sponsoravtaler. Og litt smått svartsyk kan man tenke - trenger de det?
Kunne det ikke vært like spennende med en mer voksen prøvekanin med  pigmentflekker, sinnarynke i pannen og arbeidshender? For ærlig talt, hvor interessant er det å lese om småjenter i begynnelsen av tyveårene som mer stor flid utsetter hudens aldringstegn, som bekymrer seg for frie radikaler og diskutere nødvendigheten av å bruke oppstrammende øyekrem?

Diskusjonen om sponsede innlegg på blogger dukker opp en gang iblant, for noen dager siden hadde fine FruFly en tankevekkende innlegg om dette temaet. Hvis du ikke har lest det, gjør det! Og les kommentarene også, der er det mye å tenke på.
Selv er man i utkantstrøkene av Blogglandia, eller som Queenie ville sagt Distrikt 12 ( hun er dypt inne i trilogien om Dødslekene) og har ikke trengt å ta særlig stilling til dette med reklame på blogg.
Dette skal ikke leses som at Fruen er ute og fisker etter lukrative sponsoravtaler som gir glatt hud, jevn strøm av klær, puter eller andre godbiter. Det er mer det at man innimellom, i bloggeverdenen som i glansede magasin, savner reklame rettet mot de som trenger det, de som har en hud som trenger et løft, en stue som trenger en oppfriskning, en klesstil som kan friskes opp.


Hva tror du som leser? Ville det være mer interessant å lese om hvordan det er for en lettere middelaldrende dame å teste hudpleie enn en i tyveårene som er ute av den verste kvisefasen men ennå ikke har kommet i den seriøse aldringsfasen?

Selvsagt er det lettere å ta pene og salgsvennlige bilder av glatt hud og kropper som smetter inn i str xs enn en som ligger på det jevne snitt av størrelser og vedlikehold, det er vi alle klar over. Men de som kjøper varene, de som ser reklameinnlegg fra kjede etter kjede, er de små og snertne alle sammen? Eller er det en og annen annen der ute som også er mer komfortabel med skjørtelengder omtrent til kneet, som trenger bh for å vise seg offentlig og dermed ikke kan ha kjoler åpne til korsrygg, som synes sko med hælhøyde under ti cm er gode til hverdag og fest og som trenger lett dekkende sminke som det tar kort tid å legge?


10 kommentarer:

 1. Enig med deg, det ville vært mer spennende å se mer variasjon ja! Dessuten er vi vel litt lei av at glatte 18-åringer liksom skal være skjønnhetsidealet for oss alle.

  SvarSlett
  Svar
  1. JA! Det er vi veldig lei av.
   Husets tiåring er forøvrig svært irritert på all reklamen på tv som stort sett viser drittsure modeller. HUn kan ikke for sitt bare liv forstå hvorfor de ikke kan fyre av et smil i ny og ne.

   Slett
 2. Like imponerende som de daglige bildene i kropper xs, velfrisert hår og pen sminke er alle som daglig skriver akkurat de samme kommentarene.

  Jeg tror nok at voksne damer er mer reservert mot å publisere seg selv selv om det er testing av kremer og sminke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig.
   Jeg ser jo at de som åpner for mer nærgående bilder også åpner for noe mer ufine kommentarer. I tillegg til stormen av åh, du er så fin, du får dagene mine til å skinne, ønsker deg en fin dag, osv,osv.

   Slett
 3. Jeg må kjøpe bartefjerner og blir skrekkelig provosert av Maybelline-reklamer *ler*


  En award til deg hos meg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jippi! Tusen takk!
   Maybelline, er de like ille som LÓreal? Jeg fortrenger dette med lynets hastighet..

   Slett
 4. Jeg savner å kunne lese om voksne damer sin hverdag. det er derfor jeg liker blogger. Jeg savner det mer avslappede rundt alder, som jeg har sett her og der under oppveksten min, igjen, det er derfor jeg søker etter blogger med voksne damer som tør å vise at sånn er livet!

  Legger en link til ditt innlegg under mitt innlegg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enig! og takk for linken:-)
   Jeg synes det er helt ok å bli eldre, å bli grå, kunne se tilbake på mindre vellykkede forsøk på oppdragelse (og de mer vellykkede, gudskjelov). Det er fint å få litt mer livserfaring og kunne senke skuldr eog krav litt der det er nødvendig, og ikke være så forbanna vellykka hele tiden.

   Slett
 5. Vi vanlige er vel ikke egna som testere for skjønnhetsprodukter. Og ikke har jeg så lyst til det heller - hadde ikke akkurat fått kommentarer som "Syyyykt pen!" og sånn, og det er vel det man skal få. Når man viser fram noe med skjønnhet og mote.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er du sikker? Tenk så herlig det hadde vært om du kunne publisert et bilde av f.eks den nye hårfargen din og så ville det rase inn klemezer og komplimenter? Eller innspill om at du var syyyyykt mye freshere med den gamle fargen:-)

   Slett