onsdag 28. november 2012

Har du kontroll?


Desember nærmer seg med stormskritt, julegaver og småplukk til kalender ligger gjemt på de underligste steder. Besøk er under planlegging, De søte små har stadig økende bakelister, for vi må ha pepperkaker, ekeblader, sjakkruter , chocolate chip cookies ( lokalt kjent som mormorkjeks), serinakaker og gjerne sandkaker.
Julekort skal skrives, reinstunger skal kokes, huset skal vaskes og mor skal ha en dag på spa for å få brukt opp julegaven fra ifjor.
Alt i alt synes Fruen at det hele er akkurat sånn som det skal være. Litt hektisk på en fin måte, men likevel oversiktlig.
Bortsett fra følgende bittelille detalj:

Planen var å bruke lørdagskvelden til å knytte fast diverse på mormorkalenderen, fordele twistbiter og gaver etter en indre mammalogikk. Planen var god og realistisk. Ihvertfall helt til Queenie under frokosten i dag nevnte at hun kom til å slite med å sovne på fredag fordi hun aldri får sove natt til 1. desember.
Det mente Fruen var å foregripe begivenhetenes gang ettersom første desember er på søndag.
Men er det det? Neida. Fiks ferdig kalender skal på veggen fredag, ikke lørdag.
Det eneste man kan gjøre da er å stille tenke omtrent det Queenie selv skrev for noen år siden...
Og innse at planen om å få husets reisenisse til å skaffe det siste kalenderplukket på tax-free utgår grunnet tidsnød.

2 kommentarer:

  1. Tja - kontroll - jeg prøver vel mer å "go with the flow". Men jeg visste når 1. desember er, i hvertfall. Jeg har et par små som teller ned hver dag. Med ekstreminnspurt på jobb fram mot jul og trykking 18. desember - så er det i grunnen godt å ha litt juleforberedelseserfaring, vite hva som bør skje når. Første runde med pepperkaker er i boks - og sende-avgårde-presangene er klare. Og ellers ha ganske moderate krav til meg selv på en del. Men jeg vil gjerne få strikket noen gaver - i hvertfall!

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi ligger nok på omtrent samme nivå. Bare kalenderen er på plass så har jeg straks mer oversikt. Vi går inn i en måned som skal være hyggelig, og det ligger få utfordringer av sorten har-aldri-gjort-dette-før på lur. Så alt i alt blir det en fin måned. Noen dager hjemme hos mor og far er det også tid til. Helt alene! Det blir stas:-)

      Slett