tirsdag 22. november 2011

new cat in town

Dere aner ikke hva som skjedde her forleden kveld...
Vi bor i en stille og rolig gate med mennesker, hunder og katter ( og en og annen kråke men de skal jeg ikke si noe mer om akkurat nå, bortsett fra at jeg jobber med den saken...)
Vi lever i fred og harmoni. Ingen parkerer der de ikke skal, vi holder oss til våre egne kildesorterte søppeldunker og vi hilser når vi møter hverandre.
Men noe har likevel plaget meg en stund. Jeg har kjent en udefinerbar lukt rundt husveggene. En  sånn lukt som jeg ikke liker men som jeg likevel kjenner en uforklarlig dragning mot ( omtrent som unger og pc-spill). jeg snuser og snøfter og har ikke helt klart å skjønne hva dette er for elendighet her i mitt eget revir. Men her en kveld da jeg kom tassende ut, en riktig ufyselig, mørk og tåkete kveld var det og jeg var varm på magen etter å ha stekt meg langsomt foran ovnen. Planen var at  jeg skulle late vannet kjapt og effektivt og liste meg stille inn igjen og opp i et sofahjørne.  Så ser jeg at noen har glemt igjen en pelslue, en real bf, på rekkverket ute. Jaja, den var fin og lodden, tenkte jeg, den kunne nok gjort susen i buret mitt.
Men så hørte jeg en lyd, en lav lyd som om noen prøvde å ikke puste samtidig som de skulle stenge inne et realt nys. Og så så jeg at det svarte, lodne som lå der og så ut som det eide hele huset - det var ingen gjenglemt lue. Det var en katt!
En stor, svart og eplekjekk katt , på mitt hus, akkurat tre centimeter over min naturlige spenstsone. Men er jeg dum? Neida, jeg klatret opp på en halvfull vedsekk, og jeg skrek. Jeg skrek som en mann i havsnød.
Jeg hoppet og spratt, bjeffet og skrek og til slutt tok kattekreket til vettet og løp så fort den kunne.
Og det var fort gitt.

Men dette sier jeg dere; vel betyr det ulykke når en svart katt går over veien. Men jammen betyr det ulykke for en svart katt å komme i veien for Laika, the caterminator.
Og så gikk jeg inn med hevet hode, mens svarte f satt i toppen av et tre og ikke kom seg ned.

Eller, den gikk jo ned etter hvert, mens jeg satt i vinduskarmen og knurret illevarslende. Og siden har vi ikke sett den mer her, men ifølge ryktene trives den for tiden aldeles utmerket i den andre enden av gata.

4 kommentarer:

  1. Var bekymret for at du som katteeier ville synes dette var aldeles forkastelig!men på den annen side, hadde Olme beist vært her ville muligens Laika campert i treet?

    SvarSlett
  2. HAHAHAHAHAHA!!! Laika for president, sier nå jeg!

    SvarSlett
  3. Pølser til alle! Og nulltoleranse på katter utendørs! Hilsen Laika

    SvarSlett