torsdag 17. november 2011

om å legge bånd på livet


Det finnes jo en hel del bunader i vårt langstrakte land. Faktisk noe sånn som firehundre alt i alt. Heldigvis finnes det sømforklaringer for de aller, aller fleste. Men det er ikke alltid det er nok, for eksempel ikke når man har sydd samme modell før og er aldeles bombesikker på hva som skal hvor og rekkefølgen i det hele.

Da kan følgende skje;
Man sitter på sin systue og nyter synet av fiks ferdig Roglandsbunad klar for henting. Man beundrer livstoffet og fløyelskantene. man ser på broderiene og sølvet som er sydd på. Man vet at det er noe som ikke stemmer, noe som definitivt var annerledes på den forrige man monterte, og den man monterte før den igjen.
Og så ser man det;  de sølvagramanene som er på ryggstykket og rundt halsåpningen, og som man merkelig nok har halvannen meter for mye av... De har man ikke for mye av likevel. Ihvertfall ikke hvis man syr de på rundt ermåpningene også slik det klart og tydelig står blått på hvitt i det kjekke heftet som fulgte med materialpakken.

Ikke akkurat kjempestas å ringe kunden og avtale ny tid for henting...

5 kommentarer:

 1. Du må få deg en "liker"-knapp, frue;) Er stadig inne og leser, men vet ikke alltid hva jeg skal kommentere. Men du skriver bra, selv om emnet søm ikke akkurat er det jeg har mest peil på...;)

  SvarSlett
 2. oppdrag utført! det er mange sånne greier jeg ikke helt har fått dreisen på, men det kommer seg, det kommer seg.

  SvarSlett
 3. Nå forsvant kommentaren min...men jeg skreiv at det går an å legge inn sånne bokser der det står "liker", "interessant", mm. Hvis du sjekker inne på blogspotkontoen din, under utforming. Eller er det under innstillinger, mon tro...

  SvarSlett
 4. sånne ja...men da må jeg legge hodet i bløt og finne noen morsomme tekster ( argh, ikke akkurat nå)så det kommer nok. jeg kan evt spørre noen i huset om de kan bidra...

  SvarSlett
 5. Uff, ja... Jeg ser at de sølvbåndene (jeg kan visst ikke det fine navnet du bruker) kan være vanskelige å sy pent og ordentlig på. Jeg får be en stille bønn om at noen tilbyr en hjelpende hånd om min datter vil ha lik sin mors rogalandsbunad :-)

  Bra du oppdaga det før kunden kom, så får heller kunden leve med litt ekstra venting!

  SvarSlett