mandag 5. april 2010

Samle sytråder og legge planer

Mens to barn spiller wii i stuen og to andre barn sitter på pc-en på systua skal Fruen samle sytrådene og planlegge en travel april. Vanligvis er syttende mai den totale deadline her, men i år har visst siste helg i april seilt opp som den store helgen. Dette burde man jo visst når arbeid ble tatt i mot, men like fullt kom dette noe overraskende på Fruen som nå kan skue utover en anselig mengde arbeid som skal fordeles på et timeantall som muligens er i minste laget.
Planen i dag er derfor å lage end etaljert timeplan for de nærmeste ukene, a la 
08 - 09: brodere forkle
09 -11.30: montere rogaland kvinnebunad
11.30-12. lunsj
12. - 15.30: sy ferdig sunnmørscape og løslomme
15.30 - 20.30: være mamma
20.30 - uendelig: brodere forkle/ bukseseler, legge opp stakk
Når man i tillegg blir velsignet med to korpsjakker som trenger innsying, føler man at det skal bli så uendelig godt å vinke de søte små avsted til skole i morgen kl 08.00...
Og, apropos korpsjakker og annen målsøm; om du skal ta mål og det står spesifisert kroppsnære mål på skjemaet, da er det kroppsnære mål! Det er ikke meningen at man skal legge til litt her eller der, det gjør de som syr... Dette gjøres nemlig automatisk og kalles bevegelsesvidde, og om man da har lagt til litt på egenhånd blir det sjelden helt vellykket. 
Dette har Fruen erfart gjennom mange år, og nekter derfor travle kunder å måle selv. Hvis de vil ha jobben gjort, må de komme hit.

3 kommentarer:

 1. Jeg har noia over tanken på å gå rundt i trange kroppsnære korpsjakker. Ugg. Dårlige vibber. ;)

  SvarSlett
 2. Oj, oj, for en timeplan. Ble helt matt, jeg, ha ha. Lykke til med arbeidet. Har ingen erfaring med kroppsnære korpsuniformer. I skolekoret hadde vi noen lekre vester, runde i formen, utenpå hvite bluser. Skjørtene var like lekre og uformelige som vestene. Alt sydd for "å vokse i". ☺

  SvarSlett
 3. Anita: Enig, syntetisk med dårlig passform. Ikke stas.
  Elisabeth: Hmmm, høres ikke spesielt kledelig! jeg var aldri i korps selv, ukul som jeg var endte jeg i speideren.

  SvarSlett