tirsdag 24. mars 2020

#holdfysiskavstandJeg er ferdig med karantene og jammen var det stas å gå i matbutikken selv istedenfor å skrive handleliste for andre.
Vi er for tiden fire stykker med hjemmekontor og hjemmeskole i huset og det blir litt tett til tider.
Etter noen svarte dager hvor det føltes som om alle jobber forsvant var det bare å snu på bunken med jobber og bite tennene sammen. Det blir mange prøvinger etter påske eller når situasjonen endrer seg til det bedre

Venner har fått barn hjem fra utenlandsopphold, mange jobber hjemme, noen forbereder seg på lange og tøffe dager på jobb i helsevesenet. Ingen er syke. Vi holder oss oppdatert via sosiale medier og telefon.

Akkurat nå er det, jeg vet ikke hva jeg skal si - litt for mye eller litt for lite. Er det stille før stormen eller klarte vi å begrense smitten ved å innføre strenge restriksjoner? Kan jeg ta en kaffe på kafe i vårsola i løpet av uka ( hvis vårsola dukker opp)?  Blir det lempet på restriksjoner slik at vi kan få et par dager på hytta i påsken og hvordan er det egentlig med å reise og besøke foreldre i annen kommune og overnatte der ( eller sidestilles det med hytteopphold)?

Jeg sitter her med en skog av spørsmål. For i tillegg lurer jeg på hvordan resten av semesteret blir for de håpefulle som skal avslutte fag, gå opp til eksamen og ideelt sett burde søke sommerjobb i disse tider.

Og samtidig, men alle disse spørsmålene kverner rundt vet jeg at jeg er ganske så heldig.
Jeg kan fritt gå i butikken uten å langtidsplanlegge, jeg har en familie å gå oppå i disse dagene, jeg har jobber på vent og jeg har familie og venner å holde kontakt med. Jeg klarer meg fint selv om et par møter ble avlyst og har på en litt overraskende måte nytt å ha det uvant stille de siste ukene. Jeg kan ikke huske sist jeg har vært så mye hjemme og vi har hatt familiemiddag hver dag siden restriksjonene ble innført.

Ikke alle er like heldige og det finnes mange ensomme mennesker i Norge. Det som er en av ukas mange avtaler for deg er kanskje ukas eneste avtale for en annen. Og i denne tiden hvor vi viser omtanke ved å holde fysisk avstand er det likevel viktig å holde kontakten med folk. Send en tekstmelding eller en e-post, ta en telefon. Vær konkret hvis du vil hjelpe noen og spør om du skal kjøpe med noe siden du likevel skal på butikken eller om det er behov for måking eller strøing.  Spør om et broderisting, en brødoppskrift eller hvor tett plantene bør stå når du prikler. Finn noe du vet vedkommende kan og som du trenger hjelp til og spør i vei. Si at du gleder deg til neste møte i husflidslaget, neste kurskveld eller medarbeidersamling ( kan byttes ut med andre aktiviteter etter behov).

Hold avstand og ta hensyn uten å ta på hverandre.

PS. Jeg har vasket kjøkkenskapene, men sparte skuffene til neste helg. Det er tross alt viktig å ha noe å se fram til.

3 kommentarer:

  1. Fin tekst :-)
    God helg og fortsatt god helse ønskes!
    Pludrehanneklem

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett