fredag 13. juli 2018

strikketid


Jeg hadde helt glemt hvor morsomt det er å strikke, men dessverre hadde jeg også glemt hvor kjedelig det er å strikke ensfarget frem og tilbake. Nå gjenstår åtte cm før jeg skal strikke ermene og så skal jeg ta sammen hele moroa og strikke prikker. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal bruke en eller to farger på prikkene, men det behøver jeg ikke ta stilling til i dag.
Neste prosjekt fra boka Egostrikk tror jeg blir cardiganen Dahlia. Jeg har allerede begynt å synge
( noen ville kanskje si gaule) på Du mi dotter Dalia... Eventuelt strikker jeg genseren, da slipper jeg å strikke frem og tilbake. Men åpning foran er enklere å bruke, ikke fullt så varmt og jeg unngår superelektrisk hår som får meg til å se ut som Madam Mim. Hmmm, mange slitsomme tanker altså:)
Sommerferie dere, det er deilig. Tid til å gjøre noe helt annet enn det man vanligvis gjør, som for eksempel å strikke ( må jo holde hender og håndledd aktivisert og myke ). Og å tenke mer eller mindre sammenhengende tankerekker om fordeler og ulemper ved jakker og gensere.

Ha en fortsatt fin fredag!

                    

Dahlia...Jakke-Ja? Cardigan-Ja?


PS.
Jeg kunne sikkert strikket rundt og klippet opp midt foran etterpå slik jeg er vant til å gjøre, men jeg tenkte å følge oppskriften slavisk og spare meg selv endel slitsom tankevirksomhet!

2 kommentarer:

  1. Har akkurat avsluttet et strikkeprosjekt og gleder meg til det neste. Men, jeg tror at det innebærer at jeg må ta meg en utr ut for å handle garn. VI får en ny verdensborger som nabo en av de første dagene. Jeg har ikke babygarn :D Så ja, det er gøy med strikking og planlegge nye, mens du strikker de gamle :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, planlegging er stas. Og så heldig du er som kan strikke til baby - det er jo så mange fine oppskrifter. Og heldige foreldre som får håndstrikk, det er flotte gaver.

      Slett