søndag 10. august 2014

alene hjemme

Har du husker pass?
JA
lommebok?
JA
Badehåndkle? Fotballsko? Lader?
JAAAAAA
Du trenger ikke tenke på feriegave til mamsen!
Tomt blikk, etterfulgt av et spørrende nei ( som i skulle jeg i det hele tatt vurdert det)

Dette har vært sommeren hvor de søte små begynte å reise mer på egen hånd. Den ene har jobbet, besøkt kompis og er for tiden på treningsleir i det glade utland. Den andre, som nå er hos besteforeldre, har vist en stadig økende vilje og evne  til å organisere egen fritid.
Og slik var det at vi foreldre plutselig var alene hjemme og oppdaget at vi hadde et helt døgn til rådighet. Et helt døgn hvor vi kunne gjøre akkurat hva vi ville.

Lykke!

Og hva gjorde vi?
Støvsugde, vasket, ryddet, sorterte klesvask og strøk skjorter. Slo plen, luket hekk og vannet. Klippet klørne på den lille lystige og trøstet henne med fotballspilling og badetur.
Og helt til slutt, da vi for syns skyld burde tent lys, skjenket noe godt i glasset og hatt den gooode samtalen...Da halvduppet vi foran fjernsynet og en så en film vi har sett før.

Og alt i alt så var det en aldeles strålende dag. Det trenger ikke være så forrykende festlig og stemningsfullt for at det skal være bra. Noen dager er det helt supert å bare kunne traske mellom etasjene og ordne uten å skulle ta hensyn til eller aktivisere andre enn seg selv.

Men det skal bli godt å få den ene hjem igjen i morgen og den andre om noen dager.


5 kommentarer:

 1. Mannen min og jeg var aleine på Rema i en halvtime i går - det føltes som om vi var på date.
  Feriegave til mamsen, ja...lurer på om de noensinne vil tenke på noe sånt....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har større tro på jenter hva feriegaver angår. De ser det minste nytten i en lebepomade! En halvtime på Rema ja - det gir jo gode muligheter for disse goooode samtalene...

   Slett
 2. Haha, sånn ER det! Vi hadde i sommer SJU samfulle dager barnefri (ja, jeg kaller det det,og ikke barnetomt, for det var FRIIIIHEEEET og bare deilig selv om jeg elsker dem høyere enn livet, haha). Hva vi gjorde? Ble hjemme. Lå i båten hver dag og leste bok. Og fikset ting som egentlig er kjedelig men som uten avbrytelser føles som å komme mer ajour enn noen sinne. Nytelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sju dager?
   Åh, tenk så rent og ryddig loftet hadde blitt da:-) Men det er godt, noen ganger, å få lov å holde på uten å måtte organisere/aktivisere/følge med&følge opp. I små porsjoner. Gud så stille det blir om en 8-10 års tid.

   Slett
 3. He, he... Akkurat! Det blir flere og flere av de dagene hos oss - litt rart, litt godt, litt vemodig. Herlighet så glad jeg er for at vi har hund...!

  SvarSlett