mandag 11. november 2013

bruk refleks!

Jeg er ikke av de mest temperamentsfull her på jord. Vel kan jeg bli både sint og irritert, men det er ytterst sjelden jeg virkelig har lyst til å drepe noen.
Likevel holdt jeg på å ta livet av et annet menneske i dag.
Jeg var på vei til jobb og klokka var omtrent 17.30. Jeg hadde akkurat passe god tid og siden det var halvmørkt og regnvått kjørte jeg litt saktere enn fastsatt fart ( 50 km/t). Antakelig lå jeg i ca 45.
Det er gatelys langs veien. Som sagt, jeg hadde passe god tid og hørte en eller annen åttitallsslager på radioen mens jeg kjørte til dagens siste jobbeøkt. Jeg er alltid  ( ok, ihvertfall nesten ) ekstra påpasselig når jeg nærmer meg et fotgjengerfelt. Hva jeg derimot ikke var oppmerksom på, var at det ca ti meter før fotgjengerfeltet skulle komme et menneske løpende rett over veien.
Uten refleksvest , refleksbånd eller noe som helst annet som var mulig å se i høstmørket. Bare mørke klær, mørke sko, mørk lue.
Jeg skal ikke skylde på fantastiske kjøreegenskaper eller ekstrem åndsnærværelse. Jeg kan bare skylde på flaks og det enkle faktum at det ikke kom bil i motgående kjørefelt.

Basert på blikket til den jeg nesten tok livet av i dag antar jeg at vedkommende ikke hadde noe bevisst ønske om å dø. Hvis du virkelig ønsket å dø ville du mest sannsynlig ikke sett så skrekkslagen ut når jeg vrengte bilen unna?
Og jeg undres på hva som får voksne mennesker til å løpe som hodeløse høns i høstmørket, uten å bruke refleks og uten å gidde å løpe  tyve meter ekstra for å bruke et fotgjengerfelt?

Og vet du, om du ikke hadde vært så lett på tå og jeg så skjelven bak rattet så skulle jeg pokker ta meg ha løpt etter og gitt deg juling.
For, hva du gjør med livet ditt får stå for din egen regning. Men det er ikke riktig om din uansvarlighet skal gjøre meg eller en annen til morder.
Så, kjøp deg en refleks! Og bli voksen.7 kommentarer:

 1. Den satt! Enda godt det gikk bra. Den som løp ut i veien hadde flaks i dag.
  Tror rett og slett det skyldes ubetenksomhet når folk gambler med livet sitt på den måten. De er nok ikke klar over hvor dårlig de syns i mørket.
  Håper deg går bra med deg - en skikkelig støkk du fikk der!

  SvarSlett
 2. Jeg håper denne personen fikk seg en lærepenge. Jeg er heldigvis bare passasjer, men jeg synes det er skremmende mange som beveger seg ute uten refleks. Foreldre som kler opp barna sine med reflekser, men glemmer seg selv. Det hadde vært fint om enkelte fotgjengere (og syklister) kunne ha fått sett hvor dårlig de faktisk vises i mørket.

  Håper det går bra med deg, det er ikke noe særlig å få seg en slik støkk. Og siden jeg sjeldent kommenterer; takk for at du skriver så godt!

  SvarSlett
 3. Vi burde har påbud om refleksbruk her i landet! Faktisk. Hvem ønsker vel å ta livet av noen?

  SvarSlett
 4. Jeg blir nesten like mye rystet over din historie - som over historiene om utenlandske bilførere som kommer
  "skliende" med slitte sommerdekk på norske vinterveier. Tror folk de er alene på veien??
  Berit

  SvarSlett
 5. Å kjøre på noen er skrekken! Og jeg har hjertet i halsen både til og fra jobb, i mørket, med alle som går uten refleks!

  SvarSlett
 6. Synes at de som ikke bruker refleks kan holde seg hjemme. Dem tenker lite over livet og hvor skjørt det egentlig er. Det er jo greit at de selv velger å kanskje bli ødelagt for resten av livet, eller faktisk miste livet. Men hva med den som kjører på? Hvilket liv får en etter på?

  SvarSlett
 7. Det holdt på å skje det samme med meg sist lørdag. I styrtregn og kølmørke var det plutselig en person rett foran bilen. Heldigvis gikk det bra for oss også.

  SvarSlett