mandag 19. august 2013

Litt sånn dum?


Som vi alle vet er det av barn og fulle folk man skal få høre sannheten.

Men her en dag, da et barn spurte hva Fruen jobber med når hun ikke er ivrig opptatt av å feriere hadde man ikke helt sett for seg reaksjonen da man svarte jeg syr bunader
For barnet svarte Å, er det en sånn jobb man ikke trenger være så smart i hodet for å få til...

Nå passer det seg jo ikke å realitetsorientere en åtteåring om viktigheten av å bevare tradisjonshåndverk, yrkesstolthet, viktigheten av å beherske grunnleggende matematikk, å kunne disponere dagen sin sånn noenlunde og å kunne snakke med folk slik at de
a: forstår at håndverkere ikke er stokkdumme og
b: får lyst til å bestille ny bunad, eller å  få sydd om sin gamle hos undertegnede

Neei, man smiler heller stramt og snirkler samtalen inn mot hvor i vide verden en unge kan ha fått en slik tvangstanke...
Og så tenker man at det er et og annet foreldrepar som kunne fortjene en skokk med håndverkerunger og ditto svigerunger. Nemlig.


9 kommentarer:

 1. Her ønsker vi oss en snekker, en bilmekaniker og så innser vi at det nok blir akademiker av den tredje. men å lykkes med to av tre synes jeg vi skal få kred for.. Om det blir sånn altså..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det aner meg at det er den yngste som ligger an til å bli bilmekaniker? Han virker relativt engasjert i alt med motor:-)

   Slett
 2. Ha ha ha, velger å le. Hvor i all verden fikk han det der fra? Voksne bør passe munnen sin. For jeg tipper hans foreldre ikke jobber med grovarbeid av noe slag, men har en samling vekttall fra Handelsskolen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, man kan undres. jeg blir overrasket over hva unger klarer å snappe opp av det de hører rundt seg. Det er jo forsåvidt en god påminnelse også, om at vi ikke trenger å snakke om alt med barna til stede.

   Slett
 3. "Alt ærlig arbeid har like stor verdi" het det i min oppvekst.
  1942-årgang.

  SvarSlett
 4. Ojsann! Jeg tror jammen jeg hadde falt for fristelsen til å fortelle at man både trenger matte, norsk og histore i bunn her. En god fysikk er heller ikke å forakte i et håndverkerliv... DESSUTEN må man ha et TALENT! Som i alle andre yrker. Et stort talent! Så må man være kreativ, kunstnerisk, tålmodig, nøyaktig i tillegg til å kunne all verdens sting og broderiteknikk. Ja, jeg tror de kvaliteter som tenkes kan er gode å ha! Nemlig!
  Det går an å fortelle et barn det;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjørte jo på med litt allmennopplysning, men holdt igjen for å ikke bli ufin.

   Slett
 5. Oi oi og ha ha! Du skriver godt, som alltid. Tipper du smiler ekstra lurt til foreldrene neste gang dere sees.

  Sulvis.com

  SvarSlett