lørdag 1. juni 2013

sukkersøtt og rosenrødt

Følgende samtale  utspilte seg på et gatehjørne i utkanten av Marais i Paris en søndag ettermiddag:
A: Åh, ojojoj. Sjekk den kaka i det vinduet.
B: Hva, hvor? Jeg ser ikke.
A: Jo, der, bak eggene og kaffen og det andre. SE da.
B: ÅH!
A: Jeg vil ha!
B: Det går ikke. VI kan ikke spise den, og vi kan ikke ta den med i kofferten. Det er ikke plass og den blir bare ødelagt.
A: Jammen, åh. Vi går inn og ser.
B. Hvorfor?
A: Fordi jeg vil ha sånn kake. Bare se på den? Væææærsåsnill? Det tar ikke lang tid altså.
B: Det sier du alltid. Bare noen minutter her og der. Det blir timer det. Vi er ikke i Paris bare for å gå i butikker du liker.

Vi gikk inn og så på kaka. Den ble ikke med hjem. For som Queenie ganske riktig påpekte så ville den ikke fått plass i kofferten. Men ærlig talt, en kake dekket av smågodt kan man lage selv.

Det er bare å bake en sjokoladekake, lage lysrosa glasur og kjøre på med smågodt satt i system.



Hadde sikkert fungert helt fint med kakemiks også, men det tar strengt tatt ikke så mye lenger tid å blande sammen ingredienser selv...
Og hva om det blir smågodt til overs? Strø litt utover duken og spis resten selv.

Og forresten, dagens tips fra sofahjørnet;
Hvis du er invitert på mammakveld med hyggelige mødre fra barnets klasse og vurderer å arrangere barnebursdag med hele gjengen dagen etter....vel, revurder det. Eventuelt - gå hjem i tide.
Og om du ikke lytter til nevnte råd - kjør på med kaffe og et stødig inntak av sukker så går det fint.

2 kommentarer:

  1. Åååhhhh........ Er den oppspist.................. ??
    B.

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi jobber med saken...som jentene sa - den er veldig mektig...

      Slett