torsdag 13. juni 2013

the domestos goddess

Hva skal man si...Her har man i , om ikke alle, så ihvertfall mange år, anbefalt bruk av domestos fresh for å fjerne flekker og misfarginger på opprinnelig hvite bunadskjorter. Men hva skjer? Joda, en liten tekst på baksiden av flasken hvor produsenten oppmuntrer til å bruke Klorin som flekkfjerner.
Dett kan jo godt hende at det går like fint, selv om Fruen er grunnleggende skeptisk til bruk av klor på tekstiler. Kanskje har produsenten funnet en annet oppskrift for Klorin, slik at det er noe mer miljøvennlig?
Hva vet vel jeg?
Det jeg vet er at dette bør testes. Veldig snart. Helst i helgen. Flekker skal produseres og vaskes, med både det ene og det andre. Vi kommer derfor tilbake til saken.

3 kommentarer:

 1. Nå er jeg spent!
  Har akkurat sølt saus med mye rart i (olje, chilisaus, krydder) på mitt lysegrønne bukselår. Skrekk og gru for å fjerne den. Mora mi anbefaler stadig å lage en grøt av vaskepulver og vann, og gni det godt inn i flekken. Lar det ligge over natta, skyller ut, og vasker i maskin på vanlig måte. Hvis ikke det går tyr hun til zalo, samme framgangsmåte. Hva trur du om det, fru Storlien?

  SvarSlett
 2. Har fruen prøvet gallesåpe? Organisk flekkefjerner med bl a oksegalle. Finnes både som såpestykke og flytende. I Sverige finnes de i (den svæære) dagligvauebutikken, i Norge har jeg funnet de på butikker som selger økologiske produkter.
  Funker veldig bra både på nye og gamle flekker :-) (og nei, jeg er ikke sponset :-p)
  Takk for en veldig koselig blogg!

  SvarSlett
 3. Aldri hørt om engang - har alltid brukt klorin, med varierende hell og uhell på tekstiler som av en eller annen merkelig grunn har blitt misfarget. C",)
  Et annet knep for flekker på hvite tekstiler er å bløte det, gni sitron på flekken og legge den ut i solen for bleking. (eneste usikkerhetsmoment med metoden...er om solen uteblir)
  Bente

  SvarSlett