fredag 7. september 2012

ukas lærdom

Det er viktig å gå ut i verden med et åpent sinn og plukke med seg lærdom underveis.
Og denne uka har Fruen lært følgende:

1. Du kan få pluss poeng for å ha lest trilogien om Dødslekene. 
Men du raser fort på rankingen over kule mødre om du dagen etter spiller Åge Aleksandersen veeeldig høyt.

2. Du kan fint gjøre kundeavtaler på telefon uten å ha almanakken foran deg.
Men, det er lurt å notere avtalene i ettertid. Det er ikke sikkert du husker alt, og det tar seg ikke særlig godt ut å være et helt annet sted når kunden er klar for nåling og måling.

3. Jobb kan utsettes.
Men det kommer ingen gode feer eller ivrige lærlinger og gjør jobben for deg. Jovisst er det stas med relativt rent hus, nesten tok skittentøykurv og gode samtaler med barna. Men det er likefullt kjedelig  sitte med jobb etter leggetid.

4. Konfirmasjoner kan også være på en lørdag.
Jada, jada. Vi vet jo det, inderlig vel. Men likevel, i fruehuet er konfirmasjoner en søndagsgreie. Da er det lett å plutselig ha overbooket helgen aldri så lite og måtte fremstå som en hodeløs høne uten kontroll.

Men alt i alt har det vært en fin uke. Hosten er på retur, Høvdingen har ikke vært ute og reist, de søte små har kommet inn i en god stim med skole og lignende, Laika har løpetid og arbeidsmengden er definitivt slik at man får fylt dagene neste uke også.
Og vi skal i konfirmasjon, I morgen. Uten bunad.

For Fruen har kjent litt på dette med bunad og funnet ut at hun rett og slett er litt lei. Hun har lyst til å ha på kjole og pene sko. Og sminke, og ørdeobber. Og ha med håndveske. 

Det blir nok bra. Eller hva?
6 kommentarer:

 1. Kos deg i konfirmasjon. Vi har to til neste år. Kanskje jeg endelig skal får ordnet bunaden i kjelleren som ligger klar for montering. God helg. Line

  SvarSlett
 2. God helg fine frue! Har sendt deg en e-post om mulig bunadsoppdrag, har du hatt tid til å se på den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg finner ikke eposten din? Kan du sende den på nytt?

   Slett
  2. da har jeg sendt den på nytt :)

   Slett
 3. Håndveske. Er det slikt som mødre begynner å bruke (igjen) etter hvert som barna blir større, og kan bære bagasjen sin selv? Gleder meg, kjenner jeg:)

  SvarSlett