mandag 16. april 2012

En helt vanlig dag på jobben

Kl 8.15 starter arbeidsdagen med kaffe og variabelt humør.
Daglig leder er klar for innsats og sender ilske tanker til it-ansvarlig som gjerne vil sjekke epost, facebook, twitter og blogg før hun starter den viktigste jobben - produksjon.
Jenta på gølvet er klar ved siden av radioen som spyr ut tanketomme ordrekker. Hun spretter opp en bunad.
Økonomiansvarlig prøver å jage it-ansvarlig vekk fra mac for å sjekke om penger har kommet inn og slåss med jenta på gølvet om kontorplassen der man også skrive regninger.
Daglig leder får etterhvert samlet alle tråder og i en periode på to timer jobber alle fredelig med sitt.
Men når klokka nærmer seg 11 begynner HMS-ansvarlig å riste på seg og beordrer bøy og tøy før diskusjonen om hva man skal ha til lunsj dukker opp.
Daglig leder vil ha speilegg, it-ansvarlig vil gjerne sette til livs siste rest av påskemarsipan mens hun sjekker epost, facebook, twitter og blogg. Jenta på gølvet har begynt å frykte bikinisesongen og vil helst droppe lunsjen mens økonomiansvarlig ser an situasjonen og mener brødskiver med gulost er mest forsvarlig. HMS-ansvarlig mener man burde hatt kantine, men dessverre er kantinedama for tiden permittert grunnet manglende arbeidsvilje.
Til slutt ender man med et kompromiss; brødskive rmed speilegg og bittelitt marsipan etterpå.
Deretter vil it-ansvarlig gjerne sjekke nett igjen, mens daglig leder vil ha hele arbeidsstokken i produksjon. Diskusjonen går friskt, bare avbrutt av en kunde. Hun må betjenes av jenta på gølvet, assistert av økonomiansvarlig og daglig leder kommer med noen velmente innspill om leveringstid og eventuell bruk av tilbehør.
På dette tidspunktet har HMS-ansvarlig begynt å tenke på hunden som sover i et hjørne av produksjonslokalet. Burde hun vært luftet?
Når arbeidsdagen nærmer seg slutten er økonomiansvarlig den første som pakker sammen, deretter forsvinner jenta på gølvet, den HMS-ansvarlige og daglig leder. Men den it-ansvarlige sitter igjen, i sin utrettelige søken etter oppdateringer på epost, facebook, twitter og blogg.

Noen ganger stikker jenta på gølvet innom i løpet av kvelden, og ikke sjelden koker det over for daglig leder som kommer på noe man har glemt, noe som burde vært gjort eller noe man absolutt bør begynne med i morgen den dag.

Og livet i bedriften går sin skjeve gang, det er langt mellom julegaver, bonuser og sommerfester...Men med tanke på hvor mye støy det blir og hvor mange motstridende interesser som er inne i bildet er det jammen bra diskusjonene pågår inni fruehuet...

4 kommentarer:

 1. Fantastisk. Enmannsbedrift er ikke småtteri. Ha en fin dag på jobben.

  SvarSlett
 2. Hvordan er det på firmafestene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ettersom daglig leder har en ekstremt kjekk mann har det blitt fattet vedtak om at det er lov å ha med partner:-)

   Slett
 3. Der kjente jeg meg godt igjen gitt =) Ha en fantastisk dag på jobben!!!!

  SvarSlett