søndag 30. september 2018

Modul 3- sting og broderiDet er stille før stormen...kurslokalet er ryddig og stille, prøvelappene ligger i sirlige bunker og alt er klart for morgendagen av oppstart av Modul 3 - sting og broderi i bunadopplæringa.  Femten deltakere skal gjennom ulike sting for sammensying og broderiteknikker.
Som alltid har jeg store ambisjoner om å dokumentere underveis, små innlegg som viser det deltakerne skal gjennom disse fem dagene. Og som vanlig blir det nok med de gode intensjonene for hvis engasjementet er som vanlig blir det lange kvelder og mange sting.

 

Jeg tenker ofte på hvor heldig jeg er som får være med på så mye spennende, som for eksempel disse modulen, og alle flotte mennesker jeg har blitt kjent med. Det kan ofte være fristende å legge seg i fosterstilling i et hjørne når man får forespørsler som jager deg litt ut av den berømmelige komfortsona. Men jammen kan det medføre mye moro hvis man heller sier ja takk, det har jeg faktisk veldig lyst til å være med på. 

Har du ikke hørt om den modulbaserte bunadoppplæringa? Det er en artikkel om tilbudet i nummeret av Norsk Husflid som er på vei ut til, eller har kommet til , medlemmene i Norges Husflidslag. Og i tillegg finner du mye god informasjon på hjemmesiden til Studieforbundet Kultur og tradisjon som står bak tilbudet sammen med Norges Husflidslag, Noregs Ungdomslag og Norsk Folkedraktforum.
I tillegg bidrar Norsk Institutt for bunad og folkedrakt på en av modulene.
Nettopp dette brede faglige samarbeidet har nok vært en medvirkende årsak til suksessen. Det at alle de store organisasjonene i bransjen står sammen gir en faglig trygghet for deltakerne og viser også viktigheten av samarbeid for å sikre bunadtilvirkerfagets fremtid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar