søndag 21. september 2014

Visit the world of Harry Potter

Skal du til London i høstferien? Eller vinterferien? Eller en annen gang?
Hva med å ta en dagstur ut av byen, inn i mørke ganger, forheksede smug, sovesaler og verksteder?
Har du lyst til å drikke smørterøl, gå gjennom Storsalen, se  den elektroniske innmaten til diverse skapninger og la deg fascinere av detaljrikdommen i Harry Potters verden?


I vinterferien, da vi var tre generasjoner på tur besøkte vi studioet hvor deler av filmene har blitt spilt inn. 
Se! De hadde helt ordentlige hatteformer! Kostymer ble vist helt fra bunnen av, med skisser, arbeidstegninger, papirmønster, detaljprøver og notater.
Og så lenge det finnes kostymedramaer på teater og film vil det være behov for ordentlige håndverkere.


  

Cheer Owls:-)
Hogg i filmene ble spilt av tre forskjellige hunder etter som årene gikk.
Og selv om han var en hannhund i bøkene ble han spilt av tisper. Den siste var faktisk på besøk den dagen vi var der, men av alle dårlige bilder så kom de ganske høyt opp på lista.

  

Detaljer, detaljer. Ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Litt vanskelig å få fine oversiktbilder siden det var relativt mange besøkende og alle var ute etter de sammen motivene.

  

Alle kulissene var bygd i liten målestokk, komplett med bilder, tenketanker og andre finesser. 
Og så Noldus....Vi er gruelig glade i Noldus.

  

Ja. Ja. Jeg vet det unger, jeg trenger ikke nevne det hver gang vi ser en Harry Potterfilm, men vi har faktisk sett skapet under trappa. Helt på ordentlig!


Diagonallmenningen og Olivander.


Selvsagt var det en opplevelse å se kulissene, men minst like fantastisk var det å se arbeidet bak. Masker, sminke, kostymer, elektronikk. Mye jobb, mye ekspertise.

    

Og naturligvis, en riktig så god butikk ved utgangen...

Du kan kjøre selv, eller ta tog og taxi. Vi valgte en organisert tur med buss tur-retur LOndon og et tilmålt antall timer i Harry Potters verden. Jeg trodde vi skulle få dårlig tid, men det virker som om de som legger opp disse utfluktene har ganske god greie på hvor lang tid det tar å gå gjennom utstilling og butikk og få seg litt mat før retur.

PS.
Hvis vi skulle tatt turen igjen ville jeg brukt mer tid på starten, hvor vi så kulissene og verkstedene. Den siste delen, som blant annet betsod av kunst inspirert av Harry Potter var ikke like spennende.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Helt fantastisk! Blir nok ikke borte med det første heller, med tanke på køene for å komme inn...

      Slett