søndag 28. september 2014

Kickstart bunaden din, del to

Da jeg kjørte hjemover fredag ettermiddag kjente jeg litt på at det etter fem dager med relativt tett program hadde vært helt greit med frihelg. Jeg fablet litt om å ligge lenge på lørdag, lese avis på kafé,   ha den gode samtalen med bikkja og i det hele tatt ha fri. 
( Hvis dere synes det er lite familiehygge i fabuleringene så skyldes det at resten av gjengen var på annet hold...)

Men det er rart med det, litt utpå kvelden, når jeg hadde funnet frem bøker og ekstra nåler , begynte jeg å glede meg til å prøve ut et nytt kurs - kickstart bunaden din.

     






Det er alltid spennende å prøve nye vinklinger på kurs. I starten holdt jeg meg til kveldskurs, så tok jeg et par helgekurs for å få unna ventelister til kveldskurs, så ble det dagkurs. Nå prøver jeg å ha noen kortere kurs, som dette. For meg er det selvsagt viktig å ha kurs som passer meg - jeg kan ikke ha fire kveldskurs i uka. Men det er også viktig å ha kurs som passer de som vil gå på kurs.

Og hvordan det gikk? Kan man komme skikkelig i gang med en bunad i løpet av en helg? Er det nok tid? Eller for lang tid pr. dag?

- Jeg synes i det store og hele det gikk bra, men her som på andre kurs ser man viktigheten av å få en komplett materialpakke med mønster og sømforklaring. En bunad er en stor investering og det bør være en selvfølge at om det skal være grønne kantbånd på jakka så skal de kantbåndene være med.
- Og om de kom i gang? Ja, to stykker var alt i gang og trengte mer en vennlig dytt for å komme videre. Men både de og de som begynte på begynnelsen kom et godt stykke videre, vi gikk gjennom stinglengder, -bredder og -vinkler. Vi broderte mot topper og fra topper. Vi tråklet og telte, sydde fald og rynket ermer.
- Kurset varte tolv timer, to dager á seks timer. Dagene kunne ikke vært lenger, det tar på både kropp og sinn å sitte bøyd og konsentrert i seks timer. Samtidig er det godt å ha såpass god tid, på kveldskurs føles det noen ganger som om vi pakker sammen med en gang vi har kommet inn i den jevne arbeidsrytmen.

Og så et siste spørsmål: er dette noe jeg kunne tenke meg å gjøre igjen?
Ja. Faktisk skal jeg ha et lignende kurs neste helg! Og så ser jeg ikke helt bort fra at det blir et slikt kurs til våren også, her eller der eller begge deler.

Og om du kunne tenke deg et slikt kurs men synes Osloområdet er litt langt unna - send meg en epost da vel! Jeg er mobil!


2 kommentarer:

  1. kunne du tenke dg å ha kurs her på nordmøre ? vet ikke om det holder kurs her .

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, hvis det ikke er lokale kurs:-) Send meg en epost på fru.storlien@gmail.com så kan vi drodle litt.

      Slett