onsdag 11. juni 2014

To timer om dagen

To timer om dagen er ganske passe broderitid. Det er viktig å ikke bli sittende i samme stilling altfor lenge av gangen, og hvis du merker at du sitter med broderiet stadig tettere på ansiktet bør du
A. Gjøre noe annet enn å brodere en stund
B. skifte briller
Det er lett å bli litt stiv i nakken, få høye skuldre og rund rygg hvis du ikke husker å variere arbeidsstilling.


             


Joda. Det er lett å si...men så går tiden, du skal bare sy et rødt blad til, eller en stilk, eller fire franske knuter og så sitter du der med høye skuldre og ligger etter med andre arbeidsoppgaver. 


PS.
jeg tar ikke jobben med ut. Noen tror visst at det å brodere med farget ullgarn på svart ullstoff er egnet terrassearbeid i sommersola. Jeg vil gjerne si at - det er det slettes ikke. Ull klør. Sololje setter flekker og ikke minst ;
Ville du hatt en bunad med en lett eim av kokos og solfaktor? 
Nei. Vi gjør som de fleste andre. Vi jobber inne og ser ut på finværet. 


2 kommentarer:

  1. Åh, kjære frue! Jeg ønsker et innlegg om franske knuter: jeg har sett på instrukser i i hvert fall tre forskjellige broderibøker, men franske knuter blir bare små vanlige platte sting for meg :-( h-v-o-r-d-a-n skal en stakkars kvinne gå frem for å fremstille en fornuftig fransk knute?
    Hilsen broderi-nesten-analfabeten

    SvarSlett
  2. Takk for tipset! Jeg har nettopp brodert ferdig hodelinet mitt til trønderbunaden, og skal nå begi meg i kast med en Bergensbunad (men tar et par runder prøvelapper først - stingene er helt anderledes når de gjøres i ulltråd på ullstoff enn bomull på bomull og lin på lin, som er det jeg har gjort før.) Godt at jeg har ca 5 år på meg - jenta ble 9 år i vår.

    Det var slik jeg fant bloggen din - jeg lette etter noen som skrev om bunadsying. Husfliden holder kortene tett til brystet, og til hodelinet er det kun mulig å leie bilder tatt i svart-hvitt for å hjelpe deg til å skjønne instruksene, som er kopier tatt av blåkopier fra 60-tallet. Da var det en frisk pust å lese bloggen din, som har en slik positiv og vis tone om det hele.

    SvarSlett