torsdag 26. juni 2014

dag fire, kreativ sommeruke

Finnes det bedre lukt enn den av ull og grønnsåpe?   

 

I dag tovet vi gryteunderlag i isbokser.
Og så diskuterte vi om det må være gryteunderlag eller om det kan være noe helt annet...Koseteppe for pus, eller bilde, eller bare en greie, eller, eller , eller. Vi voksne er så opptatt av å definere alt, sette ord på gjenstander og finne bruksområder. Det er forfriskende å være sammen med barn som hele tiden ser muligheter og løsninger.

Men vi kan ikke tove hele dagen!
Vi har også spikket og malt. 
Fugler, minkepinner, kakestikker og andre nyttige saker. 


 


 Når blodsukker og motivasjon daler litt utpå ettermiddagen er det godt med en liten time-out, noen minutter med frukt og saft og noen runder sisten rundt huset.
( og omtrent samtidig kjenner vi voksne at det er usigelig godt med en liten klunk med kaffe)

Spikkedagen går også under navnet høye-skuldre-dagen. Vi har flink lærer og flinke assistenter, vi har godt redskap og lydhøre barn. Men uhell og ulykker kan skje og jeg er like lettet hvert år når knivdagen er over uten verre skader enn noen plastra fingertupper og noen små vannblemmer. Som leder sitter jeg med hovedansvaret for deltakerne, jeg har oversikt på allergier, sykdommer, kontakttelefoner og hvem som går hjem med hvem. Det er hyggelig, men også nervepirrende. 

Jeg er helt utslitt etter en uke og blir stadig mer imponert over lærerne som gjør dette uke etter uke. 

I morgen er det siste dag. Da skal alt gjøres helt ferdig, vi skal sette opp utstilling og vise foreldre, søsken og andre interesserte hvor flinke deltakerne har vært. Vi skal vinke farvel til tyve unger og så skal vi ta ferie.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar