fredag 10. januar 2014

Gjør det selv: forkorte skulderstropper

Tenkt eksempel;
Du prøver kjole. Kjolen sitter som et skudd hele veien og du ser ut som en gudinne. Bortsett fra at stroppene over skuldrene er bittelitt for lange. Ikke sånn at kjolen holder på å ramle av, men nok til at det ser ut som om frontpartiet ( ikke kjolen sitt ) har blitt noe løsere med årene.
Hva gjør du?
Er det nødvendig å
A:  sprette opp hele kjoletoppen, klippe av stropper, putte de nedimellom kjolestoff og forstoff og sy, vrenge og sy og til slutt sy stikning?
Eller, kan du stille og rolig
B:  legge stroppen dobbel på innsiden av kjolen og sy rundt den for hånd?


Du kan absolutt velge alternativ B.
Ihvertfall hvis kjolen er av tynt stoff. To ekstra lag med tykk ull vil bygge ut mer enn ønskelig, da bør du sprette opp og putte og romstere litt mer.
Og om du har en parteyyyykjole, med perler og paljetter og lignende glitter så bør du vurdere å gjøre som her - sprette av pynten på den biten som skal legges dobbel på innsiden av kjolelivet.

Fordelen med en håndsøm er at den er lett å ta opp og sjelden etterlater seg spor, så om frontpartiet skulle endre seg kan du lett justere stroppene tilsvarende. Isåfall er det lurt å spare på den pynten du eventuelt har plukket av…


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar