torsdag 27. juni 2013

ukas lærdom

Man blir selvsagt aldri for gammel til å nyttiggjøre seg ny kunnskap, eller lære av dyrkjøpte erfaringer. Hvor høy kvaliteten er  på det Fruen har lært hittil denne uke egentlig er, er usikkert. Men her er læringskurven , dag for dag:

mandag
sykt og snufsende barn med nedsatt aksjonsradius? Hurra. Endelig kan vi ta en gjennomgang av hvordan man egentlig lager chocolate chip cookies.
Dagens lærdom
for barnet: er deigen for løs - fyll på med mel. Står det natron i oppskriften? bruk natron.
for mor: aldri noensinne vurder en fremtid som faglærer i mat&helse.
tirsdag
Hyggelig aften på verandaen med glødelampe, fleecejakke og persienner. Typisk norsk sommer...
Hvis du tenker at det kunne være nok med det ene glasset rosévin så er du inne på noe.
dagens lærdom:
Lytt til din indre gammeltante
Onsdag
Hvis barnet går på sommerskole; ikke spør hver dag om det er morsomt.
Plutselig får du følgende tilbakemelding: det trenger ikke alltid være morsomt. Det er like viktig at noe er interessant ikke sant. Seriøst mamma, du må lære flere adjektiv.
Torsdag
Nei. har ikke lært noe i dag. Bortsett fra at om du er ansvarlig for noen&tjue unger på sommerskole så vil det på et eller annet tidspunkt være en del små stemmer som spør hva klokka er, når vi skal spise, hva slags frukt vi skal ha, hvem som skal dele ut og samle inn navnelapper. Husk da at de ikke vet at du har svart på samme spørsmål et par ganger allerede. Og, ikke svar fem minutter ( virkelig, unger tror ikke på deg om du sier fem minutter. Sier du fire, eller syv, eller seks minutter og syv sekunder slår de seg til ro med det).
Og ikke minst - hvis du lover to stykker at de skal få dele ut navnelapper - husk navnene deres, ellers  kan det fort bli tårevått...

Og snart er det helg. Det blir bra ( ps. det visste jeg fra før altså...)


5 kommentarer:

 1. Jeg skal finne min indre grandtante før feriepenge-tur med jobben i morra!

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg kan sende over min indre gammeltante, hun blir snart sendt i eksil. Ikke liker hun vin, eller sene kvelder, eller noe sånn som hører sommeren til.

   Slett
  2. Takk! Jeg sender henne tilbake til høsten, evt før dersom hun blir for krevende!

   Slett
 2. Lærerikt, og uorginalt nok; morsomt:)!

  SvarSlett