fredag 7. juni 2013

som en sekstenåringDet er som å se en sekstenåring, sa tannlegen fornøyd da han kikket på røntgenbildene.
Det gjelder dessverre bare tennene,  snøvlet Fruen frem mellom diverse munnåpnende remedier.

Men det er jo bedre enn at ingen ting minner om forgangne glansdager...Så takk til mor i Barndommens dal for iherdig innprenting av hvor viktig det er med tannpuss både tidlig og sent. Å være 43 år og fremdeles være null-hull-generasjon er ikke viktig ene og alene for å blære seg med perlerad, men det er godt å slippe unna store utgifter og masse styr. 

Og ja, selvsagt også en bitteliten takk til tannlegen som er helt enig i at hvis man har kommet så langt uten utstrakt bruk av tanntråd så kan man helt fint fortsette med kombinasjonen tannpuss & plukking med knappenål ( slapp av, jeg har en fast nål på lurt sted og den brukes ikke i jobbsammenheng). Hurra. Jeg hater tanntråd! 
Og så kan man kanskje se dette med tanntråd i en større sammenheng. Om igjen og om igjen får du vite at du MÅ bruke tanntråd, det er ingen vei utenom. Og du kjøper inn, med mintsmak, uten mintsmak og du står der med en trådstubb ut av gapet og føler deg som en dust. Men alle sier det jo. Tanntråd er livet og lykken og snarveien til et strålende smil.
Hah. Særlig. Plutselig er det helt greit å ikke stå der og file seg fram mellom jekslene. Og det er helt greit å tenke selv. Fungerer dette for meg? Og om svaret er nei , kanskje finnes det en annen løsning.6 kommentarer:

 1. Et rundt og kraftig gresstrå gjør også nytta. Da kan man til og med risiker å vær cowboykjækk. Død over tanntråden:)!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åhja, cowboykjekk! Skulle prøve meg i dag, men endte med å rive opp en hel tue med strå...Og så ble jeg helt satt ut og prøvd eå trykke tusten ned i bakken igjen. Ikke akkurat John Wayne...

   Slett
 2. Det holder med tannstikkere - trekantform! Og tannbørste, selvsagt:) Tanntråd=slitsomt. Kan jo ikke sitte i en bil og file fram og tilbake med en tanntråd..! Men en tannstikker derimot;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tannpirkere - JA! Da kan man jo romstere litt rundt:-)

   Slett
 3. Heldig du som slipper hull og høye tannlegeutgifter! Nyt det!

  Selv "sponser" jeg tannlegen med både ferier og andre herligheter, og skulle gjerne brukt de pengene på noe mer spennende. Har blitt flinkere både med pussig og tanntråd i voksen alder, men hullene fortsetter å komme. Heldigvis har tannlegen bekreftet at noen bare har svakere tenner enn andre. En bitteliten trøst, i allefall!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er forskjell på tenner. Noen har sterke tenner, andre ikke. Jeg er ikke sånn overvettes sunn, så jeg er nok evlsignet med gode gener.

   Slett