søndag 10. juni 2012

EM i (tv)titting


Det må ha vært sommeren 1982, eller der omkring. Uansett, det var VM ( eller EM) i fotball og fruen som vagt hadde begynt å engasjere seg i det motsatte kjønn fulgte med på en og annen kamp. Om ikke akkurat for kampresultat; offside visste man slettes ikke hva var. Hverken det eller corner var uttrykk vi brukte når vi spilte store mot små eller gutter mot jenter i nabolaget.
Men det var noe med disse sydeuropeerne som løp rundt med korte shortser og lenger hår enn hva man var vant til...
Nå har det blitt slik at de man ser på banen i disse tider, de er så usigelig unge. Og selv om de e minst like veltrente og minst like langhårete som for tretti år siden, så er de ikke plakatmateriale.
Ihvertfall ikke for Fruen. Enkelte andre i husstanden er mer engasjert og veier for og mot diverse landslag. Og når de samme i husstanden tror mor er oppriktig engasjert, for hey hvorfor drar man ellers på fotballtur til Liverpool?, så er det duket for , om ikke tid foran TVen så i det minste forventet forståelse for at fjernsynsskjermen fylles av svette menn.
Om så skjer, og om man kjenner frustrasjonen ligge som en dyster sky bak øyelokkene...her er et par tre tips for å bli forvist fra stua eller enda bedre få avkommet til å emigrere til kompiser med forståelsesfulle foreldre:
1. Le riktig høyt og skjærende ved upassende anledninger.
2. Sett deg godt til rette midt i sofaen med lavendelduftende fotbad, neglelakk og strikketøy. Mist garnnøstet, ikke oppi fotbadet, men bortover gulvet med jevne mellomrom og be om hjelp til å hente det.
3. Utvis enormt engasjement for utseendet til spillerne og trekk gjerne frem fordelaktige frisyreendringer fra forrige mesterskap. Dette kan også virke oppstrammende på voksne partnere som da oppildnes til å avslutte tv-titting og heller engasjerer seg i deg.
4. Støvsug!

Nå kan det hende at ingen ting biter på...
Da kan man med lett hjerte lese kinoprogram, bruke ekstremt mye tid på badet, eller rett og sett bare nyte synet av veltrente menn. Men, var ikke shortsene kortere før?
Og ærlig talt, er det egentlig verre å se svette menn spille fotball enn snørrete menn bedrive skiskyting?

Forresten; noen av dere vurderer å se SnowWhite and the Huntsman -gjør det. Den har Queenie og Fruen sett i kveld.

3 kommentarer:

 1. I skiskyting SKJER det i det minste noe. Åtteåringen og jeg kommenterte dagens første kamp, frsyrer er vi spesielt opptatt av, og jeg forklarte offsideregler osv. Etterhvert ble vi litt lei og dro heller på en herlig sykkeltur. Det var nok husets herre, den svært fotballinteresserte, veldig fornøyd med.

  Jo, shortsene var myyyyye kortere før. Og Italias trøyer var da strammere for noen år sida? Eller er det bare dagens spillere som ikke har muskler? Ja, det er mye fotball-RELATERT som kan oppta en.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, entne var skjortene tettere eller så var spillerne tettere...jeg har tilbrakt store deler av dagen ved en reperbane, heldigvis ikke i Hamburg men på lokal museumsdag...

   Slett
 2. Ingen av oss ser på fotball eller skiskyting, ikke sportssendinger overhodet faktisk, så jeg kan ikke uttale meg om utøverne. Her i huset er det faktisk ingen kamp om TV-kontrollen i slike sportstider.

  SvarSlett