onsdag 11. januar 2012

spørretime


Fruen merker at det å ha sykt barn hjemme hele forrige uke gjør noe med arbeidstiden. For selv om sønnen er stor og forstandig og aktiviserer seg selv med både fjernsyn, dvd-spiller og pc er det hyggelig med selskap og det blir lett litt mer strikking og håndsøm i sofaen enn hva bra er for fremdriften på systua.
I dag skal en Marie Aaenbunad syes ut, og en kunde kommer for konsulenttime.
Med andre ord, nok å finne på, men kanskje ikke all verdens spennende hverken å skrive eller lese om.

Derfor kaster Fruen ballen, eller siden det er vinter kan vi alltids kalle det snøballen, over til dere lesere og rydder plass for spørretime.
Er det noe dere lurer på, noe man bør skrive mer om/mindre om, vil dere vite hvordan man fant på at det å sy bunad kunne være noe å bedrive tiden med eller, eller, eller?
Spør i vei!

3 kommentarer:

 1. Embla M. Øverbye13. januar 2012 kl. 20:28

  Har et spørsmål jeg!
  Skriver en oppgave om norske broderier gjennom tidene - og dets aktualitet idag.
  Lurer i den sammenheng på når broderi ble populært, akseptert i Norge? For på en nettside står det at broderiteknikken ble først anvendt i steinalderen, men et annet sted står det at kunsten var gjeldende fra 1500-1970?
  Og hva slags betydning hadde egentlig de norske broderiene for det "gamle Norges" hjem, interiør og kunst?
  På forhånd takk!! Mvh Embla M. Øverbye:)
  (beklager for litt kronglete formuleringer ...)

  SvarSlett
 2. Ser at du holder bunadskurs, og kanskje du har noen gode kontakter...
  Er interessert i kurs i brodering av Tinn-bunad. Vet du om noen som driver med det?

  SvarSlett
 3. Hei!

  Kan du si noe om hvilke bunader du mener man kan velge? Er det slik at man "må" velge bunad fra der man kommer fra? Jeg har veldig lyst på bunad, men ikke den som tilhører hjemstedet. Jeg ønsker meg Råndastakk og rutaliv fordi jeg synes det er den fineste bunaden og fordi den har lange tradisjoner og ikke er "konstruert". Jeg har imidlertid ingen bånd til Gudbrandsdalen. Har inntrykk av at det vil være latterlig om jeg brukte en bunad derfra. Hva mener du om dette?

  SvarSlett