onsdag 4. januar 2012

oppå pinnene

Det er fint med ferie når alle er hjemme og jeg kan gå fra fang til fang, få litt ekstra snadder i matfatet og ellers bare slappe av etter en lang og strevsom høst.
Jaha, for det er tidvis et stort ansvar for en liten hund. Sofa og stoler skal holdes myke, senger skal varmes opp, matrester skal spises, folk skal luftes. Så, ja takk til ferie.
Men etter ferie - hvile!
For det kan være slitsomt å alltid være på, som det så fint heter. Det å alltid stå i døra og ønske velkommen, ta en sikkerhetskontroll av alle gjester, vesker og poser. Passe på at ingen sitter alene, passe på at alt er passe og på sin vante plass, passe på  at ingen småfugler nærmer seg mitt domene ( eller naboens fuglenek).
Så, første dag etter ferien tilbringes alltid i sofahjørnet. Og siden det er jobbedag og enkelte bør sy og ikke strikke på egen luksus, passer jeg litt ekstra på der også. Men ærlig talt, de der pinnene kunne hun godt fjernet...Og forresten, om dere lurer på hvorfor matmor ikke bruker bambuspinner....Vel, altså, kremt og snøft;  har dere hørt om valper som klør i tennene? Jeg sier ikke mer, det er tross alt flere år siden så hun kunne sikkert anskaffet seg noen nye.

Forresten har jeg en baktanke med å ligge og ruge på matmors strikketøy;
Har dere hørt om den overtroen om at jenta skulle strikke inn et av hårene sine i genseren hun strikket til kjæresten sin? Det var en måte å binde ham til seg på og forsikre seg om at forholdet skulle vare. Vel, hvis det stemmer så er det kanskje lurt av meg å tilføre noen av mine myke hår i hennes genser, sånn med tanke på de-ikke-alltid-like-myke ordene hun kan lire av seg.

2 kommentarer:

  1. Jeg har strikka én genser til én kjæreste, med hår som bare naturlig blei med underveis. Han slo opp en snau uke etter at strikkeprosjektet var ferdig - idioten.

    Men for all del, strø om deg med pels, du.

    SvarSlett
  2. Idiot! Jeg masserer de korte hvite inn etter beste evne og satser på langvarig suksess.

    SvarSlett