Når jeg holder kurs for begynnere er det å ufarliggjøre sting og teknikker noe av det viktigste for meg. Det er lov å være fersk i faget, det er lov å knote litt og det er helt topp å gjøre feil og dermed få muligheten til å rette opp.
Det er også viktig å snakke om små triks som gir flyt i arbeidet. For eksempel å tre flere nåler om gangen. Ikke bare fordi det tidvis er litt vanskelig å få ulltråd gjennom nåløyet, men også fordi du kan jobbe mer konsentrert. Hvis du har fem- seks nåler klare kan du feste tråd, ta ny nål og brodere videre.
Og når alle nålene er tomme kan det kanskje passe med en kopp kaffe?
For tiden er jeg i innspurten på et stort broderiarbeid. Jeg gleder meg til å bli ferdig, og ved å ha flere nåler stående klare i nåleputa er det lettere å holde jevnt tempo.
Takk for tips!
SvarSlettJeg beundrer alle som har liten erfaring med brodering, men likevel kaster seg ut i brodering av bunad. Jeg lærte å brodere på barneforening da jeg var rundt 7 år. Det har jeg glede av fremdeles. Nå er jeg nettopp ferdig med Bolsøybunaden til datteren min. Det er ikke noe kurs i den bunaden her i Bergen, så jeg er avhengig av mønster og bilder som følger med fra Husfliden. De må jeg si er temmelig vanskelig å forstå. Stort forbedringspotensiale, Husfliden! :) Selve broderistingene er ikke vanskelige, men hvordan det skal se ut til slutt.
SvarSlett