søndag 8. oktober 2017

Striper på langs og på tvers




I vinter var jeg en tur innom Telespinn, og det gikk jo som det måtte gå - jeg gikk ut igjen med en real mengde garn og et mønster jeg hadde tenkt å bruke som inspirasjon. Og med inspirasjon mener jeg maskeantall og antall centimeter hit og dit. Jeg la trøstig i vei, planen var god og arbeidet vokste jevnt og trutt. Helt til , ja helt til hva...Jaja, samme hva. Det resulterte i hvertfall til at strikketøyet ble pakket bort og lå i akutt fare for å bli liggende. 
Helt til jeg også ble liggende...Der ser dere, aldri så galt så er det godt for noe...

Det som fikk strikkingen til å stagnere var at jeg ikke kunne strikke hele genseren med lyseblå striper nedover bol og ermer. Eller, selvsagt kunne jeg det men den ville blitt umenneskelig varm og tung. Så, de lyseblå ble avsluttet, men det ble veldig brått og veldig kjedelig og jeg ble veldig umotivert.

Løsningen ble å forlenge noen av stripene med maskesting i ulik lengde. 
Og da jeg kom på det var alt såre vel, helt til jeg oppdaget at jeg, i likhet med nettbutikken til Telespinn, var tom for det lyseblå garnet. I slike situasjoner er facebook virkelig nyttig, og etter å ha lagt ut en frenetisk etterlysning var garnet i boks dagen etter og genseren er ferdig.



Jeg har ikke sydd maskesting på mange år og husket at det var veldig vanskelig. Det var det heldigvis ikke - det er bare å følge strikkemaskene så går det så fint så.




  





Jeg synes den ble ganske fin. 
Det var det forsåvidt en til som synes, så det ser ut til at modellen beholder den inntil videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar